Devet vrsta poljubaca

Svet svake godine slavi “Internacionalni dan poljubaca” 6.jula, a sa njima slavimo i mi i otkrivamo ti različite vrste poljubaca sa kojima ćeš na najlepši način voljenoj osobi pokazati ljubav.

Poljubac u čelo – najčešće podrazumeva prijateljski odnos. Ovim poljupcem, uglavnom želimo da pokažemo drugoj osobi da nam je draga.

Eskimski poljubac – ovaj poljubac koji ćete najčešće videti kada roditelji i deca razmenjuju nežnost. Kako mu i sam naziv govori, potiče sa dalekog severa, od Eskima i ne uključuje usne, već je reč o trljanju nosem sa voljenom osobom.

Francuski poljubac – smatra se najpopularnijim romantičnim poljupcem, kod kog se jezik jedne osobe dodiruje sa jezikom druge. Zato se najčešće naziva “poljubac jezikom”. Ovaj tip poljupca se vrlo lako izvodi, ali ponekad je potrebno da prođe i više godina kako biste ga usavršili.

Poljubac jedne usne – ovaj tip poljupca podrazumeva nežno milovanje usne druge osobe, tako što ćete njegovu gornju ili donju usnu staviti među svoje usne. Ukoliko ovo izvedete kako treba, poslaćete vrlo snažnu romantičnu poruku svom partneru.

Poljubac u ruku – kao što i samo ime ovog poljubca kaže, potrebno je da nežno uzmete ruku druge osobe za prste i poljubite je. Poljubac u ruku, znak je poštovanje, divljenja i ljubaznost.

Poljubac ušne školjke – ušnu školjku treba celom njenom dužinom, nežno milovati usnama. Ovaj poljubac može biti još strastveniji ukoliko kružnim pokretima jezika, polako prelazite po ušnoj školjci.

Dugi poljubac usne na usne – ovo je poljubac zatvorenim usnama koji traje duže od 20 sekundi. Ne koristi se jezik, već se poljupci razmenjuju samo dodirom usana. Ovakvi poljupci su pokazatelj istinske ljubavi.

Poljubac u obraz – poljubac zatvorenim usnama u obraz, izraz je prijateljskog pozdravljanja, ali može biti i znak veće naklonosti ili flertovanja.

Tajnovit poljubac – ovo je zapravo francuski poljubac sa “tajnom porukom”. Odnosno kada francuski poljubac na trenutak prekinete kako biste šapatom obradovali partnera izgovarajući neku romantičnu poruku i nakon toga nastavite sa nežnim poljupcem.

Izaberi svoj omiljeni tip poljupca i uživaj!

Foto: Thinkstock Guliver

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.