Devojčice – verujte u sebe i ne odustajte od svojih snova

Na još jednom događaju “Devojčice imaju reč” u okviru kampanje “Inspiring Girls”, uspešne žene različitih profesija inspirisale su učenice iz osnovne škole “Jovan Dučić” iz Beograda da ne odustaju od svojih snova i da teže ostvarenju sopstvenih životnih izbora. Kroz razgovor sa inspirativnim ženama devojčice su se bliže upoznale sa njihovim profesijama i izazovima na koje su nailazile na profesionalnom putu, ali i prilikama koje su im se ukazale. Devojčicama su učesnice poručile da neprestano uče, budu hrabre, veruju u sebe i u svoje snove.

Devojčice su imale priliku da razgovaraju sa Ivanom Grabrović – urednica Hej! magazina, Jasnom Uzelac – vođa tima za odnose sa medijima i održivi razvoj u Unicredit Bank Srbija, Ružom Ilić – Football Specialist i Business Developer IT u kompaniji Sportifico, Aleksandrom Petrovski – novinarka, blogerka, stručnjak u oblasti društvenih mreža i ass dr sc. med. Suzanom Bojić -načelnica Odeljenja anestezije KBC Bežanijska kosa.

Kampanju “Inspiring girls” je pokrenula organizacija CRTA iz Beograda po uzoru na istoimenu kampanju iz Velike Britanije, a čiji je cilj borbra protiv rodnih predrasuda i osnaživanje devojčica.

U okviru ove kampanje, slični događaji su organizovani u još nekoliko osnovnih škola u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kraljevu i Kikindi.

Ovom prilikom pozivamo sve zainteresovane škole i inspirativne žene da nam se pridruže kako bismo zajedno osnažili devojčice i podstakli ih da budu ono što žele!

Sve informacije možete naći na sajtu inspiringgirls.rs a možete nas pratiti i putem facebook profila, instagrama i twittera.

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.