Evo koji dodaci nedostaju tvom smoothieju kako bi se osećala još bolje!

Eksperti savetuju da pazimo na to koje nutrijente unosimo putem hrane u organizam, ali postizanje savršenog balansa između slika koje vidimo na Instagramu i realnosti nije baš jednostavan zadatak.

Iako većina doktora ne bi preporučila da se smoothie konzumira kao zamena za ceo obrok, ipak postoje načini kako da i oni budu dovoljno hranljivi, a da se pritom u njih ne ubacuju razni hemijski suplementi.

-Savršena baza smoothieja bi podrazumevala šaku zelenog povrća, malo crvenog voća ili banana i proteine u vidu kikiriki ili nekog drugog putera od orašastih plodova. Svi sastojci pored navedenih se posmatraju kao dodaci – savetuje nutricionista Brooke Alpert.

-Naučite da slušate svoja tela. Nije normalno osećati se iscrpljeno svakog jutra. Nije normalno zameniti hranu kafom. Nije normalno konzumirati suplemente samo zato što ste negde pročitali da tako treba. Umesto toga, pokušajte da protumačite šta vam vaša tela govore i onda se potrudite da se u skladu sa tim i hranite – dodala je Jules Miller, direktorka wellness kompanije The Nue Co.

U nastavku pronađite vaše najčešće raspoloženje i u skladu sa njim otkrijte koji bi konkretno dodatak klasičnom smoothieju pospešio obnovu vašeg organizma.

OSEĆAM SE UMORNO
Ukoliko nije moguće da produžiš ili nadoknadiš vreme za san, onda bi trebalo da konzumiraš zeleni čaj uz svoj omiljeni smoothie, zato što sadrži izobilje antioksidanata, kao i kofein u zdravijem obliku od onog koji se obično nalazi u kafi.

POJAVLJUJU MI SE BUBULJICE ILI CRVENILO NA KOŽI
U ovom slučaju, jedini dodatak koji ti je neophodan za smoothie jeste šargarepa. Ona sadrži kolagen koji je primarni izvor amino kiselina, koje potpomažu izgradnju proteina u organizmu, kao i obnovu ćelija kože.

OSEĆAM SE NERASPOLOŽENO
Kako bi ponovo bila vesela, svoj smoothie trebalo bi da oplemeniš dodatkom koji bi stimulisao dopamin, hormon sreće, u mozgu, a u tome ti bezuslovno može pomoći nekoliko komadića crne čokolade sa 75% kakaoa.

NE MOGU DA ZASPIM
Jedini dodatak koji bi mogao da ti pomogne da zaspiš poput bebe jeste bilo koje voće ili povrće koje sadrži magnezijum. Dakle, dodaj malo avokada, badema ili listova spanaća u svoj smoothie.

Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.