Garderoberu, muko naša!

 

Svaka devojka muči muku sa peglanjem i slaganjem garderobe. Nekako, nikada nemamo vremena za sređivanje ormara jer se uvek odlučimo da radimo nešto daleko zanimljivije. 🙂 Međutim, dođe trenutak kada nam ormar izgleda kao da je bomba u njemu eksplodirala a mi smo pred blagim nervnim slomom jer ne znamo odakle da počnemo! Da ne biste sebi upropastile dan nerviranjem, u nastavku pročitajte kako da najbrže i najbolje sredite vaš garderober.

Razvrstajte i koristite ofingere

Vrlo je jednostavno. Podelite stvari na majice, haljine, pantalone… Košulje zakačite na ofingere a fioke iskoristite da složite donji veš koji će biti odvojen od čarapa. Da ne zaboravimooo, gaćice obavezno odvojite od grudnjaka. Gomila nikada nije pregledna. Nije neka nauka, zar ne? 🙂

Zadržite ili donirajte/poklonite nekome

Znamo da je teško odvojiti se od bilo kog komada odeće ali razmislite, kada ste poslednji put obukli tu haljinu? I šta je sa tim trenerkama koje vam stoje već dve godine? Ona izbledela majica vam sigurno neće ničemu poslužiti. Pa bacite je! Savet: za ovaj poduhvat odvojite jedan dan, kako biste lepo razmislile šta želite da bacite, poklonite a šta vam je zaista potrebno. Napravite mesta za nove, vesele kombinacije kojima sigurno ovog proleća i leta nećete odoleti. 🙂

Održavanje odeće

Vrlo je bitno da odeća ne dođe u dodir sa policama od neobrađenog drveta, jer ono poseduje ulja koja je mogu obojiti. Takve police treba obložiti jačim papirom, folijom ili nekim drugim materijalom. Takođe, bilo da slažete ili kačite odeću da visi, bitno je da joj omogućite da diše. Nikada odeću nemojte ostavljati u plastičnim kesama, jer one onemogućavaju cirkulaciju vazduha. Tako može doći do sakupljanja vlage i razvoja buđi, a neke vrste plastike mogu uzrokovati da svetle tkanine požute.

Iskoristite prostor

Da biste maksimalno iskoristile prostor u kom čuvate stvari, možete kupiti i takozvane kutije, kantice ili neke druge predmete u kojima možete čuvati one sitnice koje najčešće prave nered u tvom garderoberu- kaiševi, na primer.

Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.