Impresionirajte njegove roditelje – Ovo su saveti koji će vam u tome pomoći

Došao je i taj trenutak- upoznavanje s njegovim roditeljima. Ako želite da tokom tog susreta osvojite srca njegovih roditelja i  postanete “deo porodice” evo nekoliko korisnih saveta kako da se pripremite i impresionirate roditelje svog dečka.

Ponesite poklon

Roditelji ne očekuju nikakav poklon od vas, nemojte se pojaviti praznih ruku. Osim što je takav čin dokaz lepog ponašanja, daćete im do znanja da vam je stalo do njih. Ne pokušavajte da ih potkupite poklonom već neka on bude simboličan gest koji će vam otvoriti vrata. Boca vina, za oca, bombonjera i buket cveća za mamu, sasvim je dovoljno. Možda vam i dečko dati neke sugestije u vezi kupovine, ipak ih on bolje poznaje.

Obucite se prikladno

Prvi utisak je jako bitan, zato pazite šta ćete obući. Na duboke dekoltee, visoke potpetice i mini suknje zaboravite. Izaberite neku sportsku varijantu, ako recimo idete na roštilj kod njegovih, ili neku elegantnu kombinaciju ako je u pitanju večera.

Pripremite se

Razgovarajte sa dečkom o njegovim roditeljima. Saznajte kakve stvari ih interesuju, a od kakvih zaziru. Ne dotačinjite se političkih tema jer u tom slučaju razgovor može da ode u lošem smeru. Recimo, hobi je tema s kojom možete početi konverzaciju.

Pohvalite dobar ukus njegove mame

Zapamtite, vi ste na njenom terenu, stoga pohvalite njeno gostoprimstvo. Udelite joj komplimente na račun kuhinje, stila oblačenja, dekoracije kuće i slično. Time joj dajete do znanja da takve stvari primećujete i da im se divite. Naravno, nemojte preterivati s kompimentima.

Ostavite “pantalone” kod kuće

Držite se tradicionalnih stavova i ne izigravaj muškarca u vašoj vezi, a ni za stolom. Poštujte starije i pustite njih da prvi započnu razgovor. Ako nečim ne budete zadovoljni, spustite loptu i ne reagujte impulsivno.

Kontrolišite nežnosti

Njegovi roditelji će biti oduševljeni da vide da ga vi stvarno volite i cenite, ali neće želeti da vide kako se nepodnošljivo cmačete, ili bacakate po kauču. Ruka na ramenu i poljubac ovlaš u obraz su savim u redu i sve više od toga bi ih možda uvredilo. Zato se suzdržite i sačekajte da izađete iz njihovog doma.

Ponudite pomoć

Pridružite se njegovoj mami u pranju sudova, ili sređivanu. To će dokazati koliko poštujete njihov trud i da ste im zahvalni što su vas tako lepo ugostili.

Savet:

Shvatite da su i oni nervozni jer je ovaj susret i za njih “vatreno krštenje”. Ako prvi susret nije najbolje prošao, ne očajavajte, uvek postoje reprize.

Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.