Izađi na kraj sa… školskim nevaljalcima

Gotovo svaki razred ima bar po jednog negativca muškog ili ženskog roda. Verujemo da to nisi baš ti! Pomenuti manipulatori se prvenstveno hrane tuđim strahom. Znači, najvažnije je da ne pokažeš da se bojiš!

Pre nego što bilo šta preduzmeš, poveri se najboljoj drugarici ili profesoru. Ovi opasni likovi često toliko prepadnu svoje žrtve da sve ostane u tišini i niko ništa ne zna. Ako skupiš hrabrost i ispričaš nekome šta ti se dešava, probićeš taj začarani krug!

Uvek se iz škole vraćaj s drugaricom ili u većem društvu, a i za vreme odmora što manje budi sama – tako će tvoj “napadač” imati manje prilika da se iskaljuje na tebi!

Iako najčešće nije dobro prikrivati osećanja, u ovoj sitauciji je to dopušteno, čak preporučljivo. Ako pokažeš nezainteresovanost, smirenost i cool stav, nevaljalci neće imati povod da ti zagorčavaju život!

Ako situacija postaje baš ozbiljna, ne pokušavaj da glumiš heroja – ukoliko ti neko zapreti da će ti nauditi ako mu ne daš novac ili nešto drugo, a pored sebe nemaš nikoga da ti pomogne – ne odupiri se. Ne isplati se nastradati zbog takvih sitnica!

OPAKA NAPOMENA:
Stisni zube, skupi hrabrost i jednog dana svom negativcu vrati istom merom: kad ti sledeći put ona ili on sruši torbu s ramena ili ti “slučajno” zgužva svesku, ti njemu ili njoj učini to isto! Samo, obavezno se osiguraj gomilom drugova iza sebe ako ovaj dobije nervni slom! Ali verovatno neće, nego će biti šokiran i zbunjen tvojom hrabrošću.

Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.