Jutarnji rituali veselih devojaka

Da započnete dan i osećate se veselo i sveže, postoji pet jednostavnih jutarnjih pravila. Poštujući ove male rituale probudićete svoje telo, a dobro raspoloženje je zagarantovano tokom celog dana.

Pre odlaska na spavanje dobro provetrite svoju sobu. Ovo će dati telu dodatnu oksigenaciju, biće dobro snabdeveno kiseonikom tokom noći, a buđenje će biti mnogo lakše.

Podesite budilnik 10 minuta ranije nego obično. Ne budite lenji. Prvih pet minuta – ležite u krevetu i uživajte u tom osećanju. Zatim se istegnite i napravite vežbu “mačka”. Stojite na sve četiri i izvijete leđa kao ova životinja. Ovo će vam pomoći da probudite mišiće.

Sa zadovoljstvom ustanite iz kreveta, otvorite prozor (iako je hladno napolju – morate otvoriti makar na minut), uključite veselu muziku i plešite nekoliko minuta.

Tuširanje- obavezna jutarnja procedura, ako želite da se osećate veselo i udobno tokom dana. Temperatura vode ne bi trebalo da bude veća od temperature tela.

Pola sata pre doručka uzmite čašu vode. Probudiće vaše telo i pripremiće ga za hranu. U vodu možete dodati limunov sok ili pola kašičice meda.

Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.