Kad romantika pređe u patetiku!

Romantika je nešto što devojke vole i često im smeta kada njihov partner odbija da vezu održava romantičnim gestovima. Međutim, dešava se da takvi gestovi deluju otužno i nimalo privlačno. Naravno, ne doživljavamo svi romantiku na isti način. Ono što je nekim damama too much, nekim devojkama imponuje. Ovo su samo neki romatični primeri koji pripadnicama lepšeg pola nisu naročito privlačni, pogotovo kada je u pitanju veza koja traje tek mesec dana.

Insistira na „ slatkim“ nadimcima

On želi da te zove „šećeru“ ili „kolačiću“, a ti njega „medvediću“. Ovakvi nadimci za neke žene nisu ni malo privlačni, bilo da se njima oslovljavate dok ste sami, ili u društvu. Odmah na početku veze mu reci da ti takvi nadimci ne gode i da je bolje, ako već morate, da koristite nadimke koji su u vezi sa vašim ličnim imenima.

Glumi „pesnika“

Kad muškarac dami koja mu se dopada šalje poetične poruke i pesme nevešto sastavljene, ne bi li je na taj način osvojio.  Mada je česta ideja da je damu moguće osvojiti poezijom, to u stvarnosti funkcioniše samo ako ta dama voli poeziju, ili ako on krade stihove velikih poeta. Treba uzeti u obzir i da su ljubiteljke poezije češće u filmovima nego u stvarnom životu, mada je moguće privući daminu pažnju ponekim prikladnim stihom, povremeno, čak i ako je poezija inače ne zanima.

Predlaže samo romantične filmove/ muziku

Iako mi devojke volimo da odgledamo po neki film s romantičnom tematikom, ponekad je previse boli, patnje, žudnje, čežnje i suza prolivenih zbog ljubavnih jada i za nas previše. Upoznaj ga sa žanrovima koji ti prijaju i predloži mu da umesto “Beležnice” odgledate “Gospodar prstenova” ( barem pvi deo).

Za rođendan ti poklanja ručno izrađenu čestitku

Sam prizor muškarca okruženog hamer i kolaž papirima, ukrasnim tračicama, mašnicama, svetlucavim štrasom, makazama i lepkom u stiku, nije nešto što će dame ostaviti bez daha. Takve stvari su rezervisane za decu i časove likovnog i tamo treba da ostanu. Umesto handmade iznenađenja, odlazak u bioskop, ili pozorište, knjiga o kojoj pričaš svih ovih dana uvek je bolji izbor. Veštim “signalima” ga uputi na pravi put ne bi li poklon za rođendan bio pun pogodak.

Savet za muškarce: Romantiku dozirajte u malim količinama, suptilno i uvek u pravo vreme, na pravom mestu. Ne dozvolite da od romantike pređete na patetiku jer to sigurno ne vodi zbližavanju.

Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.