Kako da na lak način uspostaviš bolji odnos sa mamom

Mama može da ti bude najveći idol u životu. Ona je takođe žensko i prošla je kroz sve kroz šta ti prolaziš i zauvek će biti uz tebe. Ako aš odnos nije baš najbolji, ne brini. Imamo za tebe neke savete koji mogu da ti pomognu da uspostavite bolju komunikaciju.

Više pričaj sa njom
Pričati sa mamom o tvom privatnom životu može da deluje zastrašujuće, ali počni sa nekim manjim stvarima. Možeš da joj kažeš kakav ti je bio dan i pitaš je za njen. Pokaži joj da ti je stalo do nje i stvari kojima se ona bavi i veruj nam da ćeš joj ulepšati dan.

Odvoj vremena za nju
Umesto da ceo vikend provedeš napolju sa društvom, odvoj vremena da vas dve izađete negde. Idite u šoping, sredite nokte ili napravite maraton romantičnih komedija koje će vas obe zabaviti i opustiti. Ne mora ni da bude ceo dan, ali barem nekoliko sati. Daj joj do znanja da želiš da provodiš vreme sa njom.

Pričajte o njenom teen periodu
Tvoja mama je na ovom svetu duže od tebe i sigurno ima zanimljive priče iz vremena kada je bila tvojih godina. Ovo je super način da se zbližite. Nakon razgovora ćeš se osećati lagodnije kada se pojavi problem koji želiš da podeliš sa njom.

Ako si ljuta na nju, pričajte o tome
Sa kim god da se sukobiš, nemoj da ostavljaš stvari nedorečenim. Ako se stvari zaoštre, napravite pauzu, razdvojte se, priberite se i nastavite razgovor kada ste spremne.

Otarasi se sramote
Kada napraviš scenu oko toga koliko te je sramota zbog nečega što je rekla, to je verovatno povređuje. Ona nema nikakve loše namere i stvarno te voli. Verovatno ćeš tako nešto i ti raditi svojoj deci jednog dana tako da možeš da joj oprostiš to.

Reci joj koliko je voliš
Mame toliko stvari rade za svoju decu, a retko dobiju bilo kakvo priznanje koje zaslužuju. Reci joj kako si zahvalna na njenoj podršci, što se trudi čak i pored obaveza i zbog toga što te bezuslovno voli čak i kad se ne ponašaš baš zrelo.

Autor: Milica Milovanović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.