Kako da napraviš savršenu rođendansku žurku

Rođendan u krugu najbližih drugova, kod kuće uz sendviče sa šunkom, rendanim kačkavaljem i krastavčićem u sredini, okruglom tortom i svećicama koje broje godine – deluje prilično retro, mislite. Mi se ne bismo složili. Ako je suditi po brojnim fotografijama na društvenim mrežama, skupocene zabave povodom proslave rođendana postale su odjednom stvar prestiža. A da li sve mora i treba da izgleda tako?! Naravno da ne! Da biste izbegli zamke enormnog rasipanja i da ne biste roditelje bacili u dužničko ropstvo, a što je najbitnije, da biste bili drugačiji, poslušajte naše savete i sa zadovoljstvom uživajte u vašem danu.

Pozivnica

Iako je to upotreba modernih tehnologija, pozivnica na Fejsbuku može biti dobra ideja jer uključuje efekat iznenađenja i omogućava vam da uz nju postavite upečatljivu fotografiju koja će privući pažnju i naterati vaše drugare da o njoj razgovaraju više nego što bi to bio slučaj da su dobili klasične pozivnice. Takođe, dobra ideja je da naduvate balone i na njima napišete neophodne podatke o vremenu i mestu održavanja žurke, pa ih pošaljete poštom ili ih lično uručite. Zanimljivo i drugačije! 🙂

Dekoracija

U modernoj dekoraciji za rođendanske proslave javljaju se neke nove i neobične tendencije. Recimo, umesto činija za posluženje možete koristiti tegle, šešire, korpe i sl. Bilo šta što vam padne na pamet, a stabilno je i može da izmami osmeh zvanicama je odlična ideja. Ako želite da centralni deo zabave bude projekcija nekog filma, kroz čitavu žurku puštajte muziku iz tog filma i ukrasite zidove posterima glumaca koji se u njemu pojavljuju.

Posluženje

Za bilo kakvo okupljanje tinejdžera, idealna je brza hrana – pizze, hamburgeri, hot-dogovi i sl. Takav je slučaj i sa proslavom rođendana, ali ne bi trebalo da to bude jedino posluženje. Možete pripremiti maštovito ukrašene palačinke, sendviče i peciva, a uz to je neophodno i mnogo slatkiša. Zbog toga se potrudite da bude što više šarenih i gumenih bombona, lizalica, karamela.

Aktivnosti

Ukoliko ne želite da proslava rođendana bude samo još jedna u nizu identičnih, isplanirajte nešto u šta će biti uključeni svi gosti i po čemu će se baš ova zabava zauvek pamtiti. Svaki gost se može fotografisati sa slavljenikom ispred zanimljive pozadine. Te fotografije možete nekoliko dana kasnije poslati sa zahvalnicom zbog prisustvovanja zabavi. Takođe, možete raditi privremene tetovaže, naučiti zvanice kako da naprave jedni drugima narukvice prijateljstva i sl.

Tema

Postoje teme proslava koje su prikladnije za devojčice i one koje su zabavnije dečacima. Budući da će zabavi najverovatnije priustvovati gosti oba pola, najpametnije je pronaći rešenja koja će biti podjednako zabavna i jednima i drugima: sladoled-žurku (na kojoj će sve – dekoracija, posluženje, kostimi i torta – biti inspirisano sladoledima), Olimpijske igre (pri čemu ćete organizovati takmičenje u različitim disciplinama), disko. Pregršt je ideja, samo pustite mašti na volju!

Torta

Što se tiče torte, ona uvek mora biti ispunjenje slavljenikovih snova. Bez obzira na to koji je rođendan u pitanju, ukoliko slavljenica obožava Barbike – neka njena torta bude inspirisana Barbikom. Ako je slavljenik opčinjen fudbalom, torta iznad koje će poželeti želju s koje će ugasiti svećice treba da bude maketa fudbalskog terena. To je centralni i najlepši deo proslave rođendana i zato je neophodno da bude po meri onog ko duva
svećice.

Pokloni

Za svakog gosta rođendanske proslave će najlepše iznenađenje biti mogućnost da i on dobije poklon iako mu nije rođendan. Zato za svakoga pripremite kesicu s bombonama ili nešto slično što će dobiti sa svojom jaknom pri izlasku iz vašeg doma.

Autor: Marija Milanović
Foto: Thinkstock

1 Comment

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.