Kako da napravite savršeni selfie?

Ako ste od onih koji ne uspevaju da naprave zadovoljavajući selfie i to im polazi za rukom iz ko zna kog puta, kad vas više i želja za fotkanje prođe, nauka ima rešenje za vas!

Iako slikanje samoga sebe deluje jednostavno, to izgleda, kako pišu, spada u art formu i potrebno je da se usavrši.

Prema doktorki Anukka Lindelli eksperimentalnom predavaču neuropsihologije sa Melbourne’s La Trobe Univerziteta leva strana lica je najbolja za fotografisanje.

Koji od njih si ti: Nauka kaže da postoji nekoliko vrsta selfi manijaka

Anukka je istraživala različite ljude pod haštagom #selfie i analizirala 10 poslednjih fotografija 100 žene i 100 muškaraca i zaključila je kako postoji više selfija sa leve strane lica nego sa desne.

– 92% ispitanika je reklo da je neodlučno i ne razmišlja sa koje strane pravi selfie, 41% favorizuje njihov levi obraz, 31.5% se radije fotka sa desne strane, a 19,5% najčešće postavlja frontalni selfie – kaže Dr Lindell.

– Saveti za “savršeni portret i savršeni autoportret” jeste da izbegavate frontalno poziranje osim ako iz nekog razloga ne želite da izgledate veće. Umesto toga, neka to bude 3/4 ili 2/3 zaokret ka  kameri jer se tako vidi više uglova, naglašavaju jagodice i čine predmet ili osobu tanjom. “

Vau, ko bi rekao da je selfie tolika “filozofija”?

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.