Kako da pobediš zevanje na časovima?

Možemo da se kladimo da nisi znala da u školi godišnje provedeš više od hiljadu sati! Ponekad ti je užasno dosadno i samo što ne zaspiš, a nekad teško pratiš nastavu. To je znak da nešto nije u redu. Evo kako ćeš saznati šta…

Shvataš brže od ostalih

Misliš da se na času radi mnogo sporo. Ništa strašno. Zamoli nastavnika da ti da da napišeš neki referat, koji ćeš sledećeg časa pročitati drugarima i pomoći im da i oni lakše shvate lekciju. Uvek možeš da sprovedeš dodatna istraživanja u biblioteci ili na internetu.

Ne stižeš da pratiš nastavu

Imaš problema da ispratiš ono o čemu nastavnik priča? To nije razlog da kao noj zabiješ glavu u pesak. Zamoli nekog od učenika, nastavnike ili roditelje da ti pomognu u pravljenu plana za ponavljanje prethodnih lekcija ili da s tobom obnove gradivo onako kako tebi najviše odgovara.

Neraspoložena si

Nije ti samo škola problem, i ostale stvari te nerviraju, pa te tako mrzi da izlaziš s drugaricama, čitaš knjige, ideš na treninge. Samo bi da spavaš i bleneš u TV. Obavezno razgovaraj s roditeljima, koji će te odvesti kod osobe koja će ti pomoći da oteraš loše raspoloženje i povratiš energiju.

Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.