Kako da pronađeš idealnu matursku haljinu

Znamo da nije lako. Zato je važno da počneš na vreme, napraviš malu studiju i kreneš u obilazak radnji. Izdvoj vreme, osiguraj sebi pratnju, naoružaj se strpljenjem. Nadamo se da će ti naši saveti pomoći da se organizuješ. Srećno!

1. Napravi plan

Smanji dramu tako što ćeš pre odlaska u šoping odlučiti bar približno kakvu haljinu želiš. Iz časopisa izdvoj ili s interneta skini stranice sa autfitima koji ti se dopadaju. Kada uđeš u butik, možeš da izgubiš kompas, jer je ponuda ogromna, zato je važno da imaš osnovnu ideju kojom ćeš se rukovoditi. Naravno, nije nemoguće da se predomisliš, ali samo u slučaju da ti zbog neke toalete srce zaigra kao ludo. Važno je da imaš početni plan.

2. Povedi osobu od poverenja

Sigurno ćeš želeti i drugo mišljenje, zato povedi pratnju, bilo da je to mama, sestra ili tvoja BFF (ali jedino ako vam se stilovi ne poklapaju, jer može doći do rasprave). Haljine možeš razgledati i sa čitavom ekipom drugarica. To može biti zanimljiva avantura. Ali, završni odabir napravi sa osobom od poverenja koja će ti iskreno reći šta ti dobro stoji.

3. Proveri veličinu

Mada bi najbolje bilo da ti haljina savršeno pristaje, uvek možeš malo da je skratiš ili suziš. Ipak, bitno je da ti oblik odgovara i da su ti grudi i struk na pravom mestu. Tu nema prepravki.

4. Tvoja haljina za ples

Voliš li da đuskaš, proveri možeš li u toj toaleti slobodno da se krećeš. Bez ustezanja zaigraj u svlačionici. Niko neće znati. I imaj na umu da će ti pre odgovarati model sa donjim delom A kroja ili u obliku punog kruga. U uzanoj haljini ili kreaciji koja se završava u vidu sireninog repa nećeš moći ni da mrdneš.

5. Sledi svoj osećaj

Ukoliko ti je haljina udobna, sviđa ti se boja, dobro ti stoji i odgovara tvom budžetu, onda je ona prava za tebe. Možeš da napraviš još jedan krug po radnji, ali to je skoro sigurno TO. Nemoj mnogo da se dvoumiš, čak iako je to jedna od prvih toaleta koje se probala. Sledi svoj instinkt.

Izvor: inteenmagazine.com
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.