Kako da se rešiš stresa?

Znaš li da je stres najveći neprijatelj tvog raspoloženja, a uz to je i zarazan – da, baš kao i prehlada. Evo kako ga se možeš brzopotezno rešiti…

Ugasi sve
Iako zvuči pomalo zastrašujuće, pokušaj da ugasiš mobilni, televizor, laptop… Svu elektroniku koja te okružuje, i to minimalno 20 minuta svakoga dana. U to vreme pobegni od sveta i miruj. Zatvori oči, slušaj svoje disanje i misli na nešto lepo.

Izbegni dramu
Dečko ti nije mahnuo preko hodnika za vreme velikog odmora i baš se spremaš da ga gađaš ostatkom sendviča? Zaboravi! Drama uvek za sobom povlači ljutnju i bes. Zato zaboravi na osvetu i usredsredi se na sve ono lepo što te još čeka toga dana – na primer, mamin fini kolač ili nova epizoda “Tračare”.

Napravi nešto
Baciš li se na neki kreativan posao i napraviš nešto vlastitim rukama (nacrtaj crtež, napiši pesmu, sredi svoju sobu…), odmah ćeš se osećati bolje!

Razvedri se
Kad ti se čini da sve ide nizbrdo, pokušaj sama sebi da popraviš raspoloženje tako što ćeš na zid zalepiti poster omiljenog pevača ili u svoju beležnicu zapisati mudre izreke koje te nadahnjuju. Stvarno deluje!

A ako ništa ne upali…
Nasmej se od sveg srca. Seti se da ne moraš sve u životu shvatati tako ozbiljno i da će ono što ti se danas čini grozno verovatno za nekoliko dana biti smešno.

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.