Kako da se suočiš sa činjenicom da je tvoja simpatija zaljubljena u nekog drugog

Provela si mnogo vremena razmišljajući o svojoj simpatiji i baš kada si skupila hrabrost da mu otkriješ svoja osećanja, izgovorio je: “Sviđa mi se neko drugi”.

Iako je sasvim normalno da počneš da upoređuješ sebe sa tom osobom, ipak te to nikuda neće odvesti, a evo i zašto.

Ne možeš da kontrolišeš simpatijina osećanja

Isto kao što se i tebi neko dopada a neko ne, ni on ne može da kontroliše kako se oseća. Međutim, ne treba nikada ni da pomisliš kako bi trebalo da se promeniš samo zarad toga da mu se svidiš. Najpametnije je nastaviti dalje, bez obzira na to koliko ti je teško da to i učiniš.

Devojka koja mu se dopada nije učinila ništa loše

Čak i ukoliko uskoro počnu da se zabavljaju, ne treba da je posmatraš kao svog neprijatelja ili konkurenciju – ona je samo jedna devojka koja se slučajno dopala baš tvojoj simpatiji.

Nije ona kriva zbog toga što se ti osećaš povređenom

Teško ti je da poveruješ da se tvojoj simpatiji dopada neko drugi, ali seti se da ona verovatno nema nameru da te povređuje.

Takođe, vrlo je važno da ne posmatraš čitavu situaciju jednom velikom uvredom, niti da misliš da se nikada nikome nećeš dopasti. Umesto da zadržavaš emocije u sebi, savetujemo ti da pišeš o njima, kao i da se fokusiraš na stvari koje te čine srećnom. Pa, nije smak sveta!

Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.