Kako da spakujete torbu za put?

Naravno da kada krećete na put mislite da vam je potrebno sve i svašta za svaki slučaj, pa je rezultat toga da kofer ni ne možete zatvoriti. Zatim ne možete da se odlučite kojih pantalona ili cipela da se odreknete kako biste se spakovali i krenuli na vreme na put.

Postoje neki trikovi kada je pakovanje stvari u pitanju i svakako bi trebalo da obratite pažnju i probate –brže i lakše ćete poneti sve što smatrate neophodnim.

1. Spakujte malu torbu u koju ćete spakovati manje odevne predmete kao što su čarape, donji veš i kupaći kostimi.

2. Važan je red i raspored: kako se stvari ne bi gužvale, najbolje je da prvo počnete sa letnjom jaknicom tako što ćete je okrenuti licem na dole i tako što ćete istisnuti sve nabore.

3. Suknje i haljine položite ravno na jaknu.

4. Majice su sledeće, slagaćete jednu po jednu na haljine i to naizmenično gledano sa aspekta okovratnika. Potom košulje sa dugim, a zatim sa kratkim rukavima.

5. Nastavite slaganje sa pantalonama i šortseva. Bitno je da sve slažete naizmenično kako bi sve bilo jednake debljine i kako bi uvek imali ravnu površinu za sledeći sloj stvari.

6. Torbicu stavite u sredinu, pa potom oko nje pakujte ostalo.

7. Obezbedite trakama od kofera stvari kako bi bili sigurni da se neće pomerati.

Dodatni saveti:

1. Napravite listu neophodnih stvari – nikada ne nosite ono što je bespotrebno i nikada ne ostavljajte ono bez čega nećete moći

2. Trebalo bi da imate torbicu koja će imati organizovan i pregledan raspored za dokumenta, novac i sitnice koje su neophodne.

3. S obzirom na to da novo doba zahteva posedovanje tehnoloških spravica poput telefona i kamera, nikako nemojte zaboraviti punjače i baterije.

4. Nabavite hermetičke kese – postoje u svim veličinima, a najveća prednost je što ne propuštaju ništa, pa tako možete spakovati i najfinije stvarčice, a možete ih koristiti i za prljav veš.

5. Plastičnim folijama obezbedite sve flašice od kozmetike koje se mogu prosuti.

6.  Ne morate da nosite celu pastu – umesto što ćete nositi celu tubu koja za 10 dana puta nikada ne potrošite i samo vam nepotrebno zauzima mesto, napravite sami kuglice od paste koje ćete spakovati u kesicu.

Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.