Kako izbeći loša osećanja kada si singl

Nikada nije bilo lakše da se uživimo u tuđe veze. Uvek se uzbudiš kada vidiš sliku svoje najbolje drugarice sa dečkom na Instagramu ili kada slika tvog omiljenog poznatog para izađe u časopisu. Ako nisi i sama u vezi, može da se desi da se osećaš kao da nešto propuštaš. Međutim, to što nisi u vezi ne mora da bude izvor loših osećanja. Iskoristi to vreme koje imaš za sebe da se razviješ kao osoba, radiš stvari koje voliš i viđaš se sa prijateljima.

Nauči nešto novo
Oduvek si želela da uzmeš gitaru i odsviraš baladu u stilu ljubavnih pesama Taylor Swift? Potraži časove sviranja. Razmišljala si o tome da učestvuješ u školskoj priredbi? Oprobaj se i odglumi nešto ove godine. Možeš lepo da se provedeš, a možda ćeš i da saznaš da imaš neki skriveni talenat.

Isplaniraj pidžama parti sa drugaricama
Najbolji lek za usamljenost je da provodiš što više vremena sa svojim najboljim drugaricama. Okupite se jedno veče i gledajte filmove u kućnoj odeći dok uživate u omiljenim grickalicama i slatkišima. Opusti se i zabavi se sa drugaricama i garantujemo da nećeš nijednom pomisliti kako nisi u vezi.

Počasti sebe
Lako je zaboraviti koliko ume da bude lepo izaći u grad bez ikoga. Sledeći put kada tvoje drugarice ne budu mogle da izađu umesto da se odmah snuždiš idi do bioskopa da pogledaš onaj film zbog kog si uzbuđena nedeljama ili se izbori za kartu s kojom ćeš ići na koncert svog omiljenog izvođača. Najbolje od svega je što ne moraš da razmišljaš o tome kako da ugodiš nekome; najbitnije je šta ti želiš.

Smanji vreme koje provodiš na društvenim mrežama
Društvene mreže nam omogućavaju da budemo u kontaktu sa ljudima na način koji je neverovatan u odnosu na prethodnih nekoliko decenija. S jedne strane možemo u svako doba dana da saznamo šta neko radi u tom trenutku preko slika i statusa, ali sa druge strane to ume da nam prouzrokuje osećanje usamljenosti. Isključi internet na telefonu ili ga utišaj povremeno i pokušaj da uživaš u ovom trenutku u kom se nalaziš. Ako ništa drugo, imaćeš lepe priče koje možeš da podeliš sa budućim dečkom.

Priredila: Milica Milovanovi’

Foto: Guliver Thinkstock

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.