Kako izbeći neželjeni poljubac?

Svaka devojka je imala bar jednu situaciju da se sviđa dečku koji njoj nije privlačan. Ne želiš da budeš sa njim, a sa druge strane ne želiš da on nestane iz tvog kruga prijatelja. Kako na lep (ili malo manje lep) način da odbiješ takvu osobu?

Hejovka Branka Stojanović je rešila da napiše ovaj tekst i verujemo da će pomoći mnogim devojakma, zato pažlivo čitajte jer ovo su saveti tinejdžerke!

Drug te poziva na piće sledećeg petka, a ti već znaš šta sledi. Sviđaš mu se! Misliš da je bolje da ostanete drugari jer tada sa njim možeš da deliš tajne o svemu. Odlaziš u kafić u kojem on sedi za stolom do prozora. Sedaš pored njega. Osećaš da te posmatra i ubrzano diše. I boom! Krenuo je da te poljubi! Srećom, ti si pročitala ovaj tekst pa znaš kako da se odbraniš!

EHEJ! MISLIM DA JE OVO PREBRZO ZA NAS- dok to izgovaraš, pruži ruku ka njemu, lagano ga dodirujući po ramenu, kao da želiš da ga odgurneš. Ako ti se ne sviđa, posle toga se nekoliko dana ne upuštaj u duge razgovore sa njim. A ako ti se ipak malo svidi, ta rečenica će ti obezbediti sledeći sastanak, a do tada ćeš već morati da rešiš da li želiš nešto više od prijateljstva.

VIŠE BIH VOLELA DA OSTANEMO DRUGARI- okej, ovo će ga verovatno slomiti, možda će se čaki i postideti, ali bolje sprečiti nego lečiti! Ako posle toga vaše drugarstvo ne funkcioniše, onda je bolje da provedete neko vreme razdvojeni, dok se utisci ne slegnu.

A ako si znala da on želi da te poljubi, onda isplaniraj mali zločin! Ne želiš da budeš sa njim i uradićeš sve samo da te on ne poljubi:
1) možeš staviti neki jači karmin, jer većina momaka ne voli da na javnim mestima ima tragove karmina na usnama
2) nemoj da radiš piling usana pre sastanka, takve usne mu sigurno neće biti privlačne
3) kada ti jednostavno bude ponudio mesto pored sebe, učtivo odbij i sedi preko puta njega
4) obuci se potpuno suprotno od onoga što on voli da vidi na tebi

TVOJ IZBOR JE UVEK NA PRVOM MESTU!

Sama biraj momke i ne dozvoli da ti oni dosađuju ako ih već ne želiš. I ne očajavaj! Ako misliš da posle tog izlaska nikad nećeš naći momka i da je bilo bolje da prihvatiš vezu, samo se seti da na svetu ima 102 muškarca na 100 žena. I zašto baš sad tražiš momka? Da ne bi bila sama? Ili možda zato što sve tvoje drugarice imaju momke? Kad se budeš zaljubila znaćeš da je on idealan za tebe i tada se prepusti čarima poljubaca. Svakog dana pored tebe prođe bar 30 momaka. Možda samo ne obraćaš dovoljno pažnje, a možda je baš taj momak koji te je gurnuo na pešačkom pravi momak za tebe. Osvrni se na svet oko sebe, podigni glavu i budi svoja! A što se tiče momaka kojima se ti sviđaš, a oni tebi ne, neka ti budu u drugom planu.

Napisala: Branka Stojanović

Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.