Kako na vas može uticati izgled vašeg partnera

Da li izuzetno zgodan muškarac može pokvariti ženinu sliku o sebi? Izgleda da može.

Dakle, nema ničeg boljeg od pronalaženja partnera čije prisustvo topi sante leda veličine one u koju je udario Titanik… To će vam pomoći da podignete samopouzdanje, zar ne?

Pogrešno. Veze u kojima se jedan od partnera smatra lepšim i privlačnijim od drugog, obično imaju upravo suprotan efekat.

Prema najnovijim studijama, devojke koje imaju izuzetno privlačne partnere podložne su velikim promenama, kao što je ishrana, stil oblačenja i slično. Njihov cilj je da izgledaju što vitkije, pa samim tim jako često dolazi do poremećaja ishrane.

U ovom istraživanju učestvovalo je 113 dvadesetogodišnjih parova. Sprovedeno je glasanje o lepoti žene i muškarca koji su vezi. Nakon što bi se glasanje završilo, svakom ponaosob postavljano je nekoliko pitanja o njihovoj motivaciji da počnu sa dijetom i vežbanjem.

Rezultati istraživanja su pokazali da, kada se radi o heteroseksualnim vezama, žene koje se smatraju manje privlačnima od svojih partnera će u većini slučajeva početi da prate rigorozne dijete i vežbati do iznemoglosti.

A što se muškaraca tiče, ređe su pojave da će oni u ovakvoj situaciji postupati na isti način.

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.