Kako preživeti neuspeli dejt?

Već duže vreme ti se sviđa neki slatki dečko iz škole, ulice…I taman te pozove na dejt i ti sve savršeno isplanira, ali dejt zapravo bude potpuna katastrofa! :O Don”t worry! Evo par saveta kako da preživiš neuspeli dejt!

1. Ne krivi sebe!

Svi mi imamo “bad days” i može svima da se desi da bad day bude baš prvi dejt. Daj sebi drugu šansu, i nemoj da misliš da si ti kriva, jer ipak to je prvi sastanak i niste se poznavali toliko dovoljno i naravno da ne možeš da očekuješ da će izlazak sa dečkom prvi put biti kao sa BFF na primer. Daj sebi pauzu, razmisli o svemu,i nikako nemoj odustajati od dečka,ako si mu se stvarno dopadaš, pozvaće te na drugi dejt jer će razumeti da si bila nesigurna. Ali ako se baš ništa ne dogodi posle toga, možda vam univerzum poručuje da ipak niste jedno za drugo.

2. Ne krivi njega!

Da, u ovakvim situacijama nijedna strana nije kriva, jer ste oboje nesigurni i ne znate o kojim temama zapravo da razgovarate,šta da radite…Momci su zapravo stidljiviji u ovakvim situacijama od devojaka,tako da ti treba da preuzmeš kontrolu! Ako te ipak pozove na drugi sastanak, slobodno pričajte otvoreno, jer ako se dopadate jedno drugom, čemu stidljivost?

3. Ukoliko te pozove na drugi dejt, dobro ga isplaniraj!

Ne dozvoli da stvari opet ispadnu katastrofa zbog vaše nervoze i stidljivosti! Preporuči mu da idete u neki kafić u koji ti često izlaziš,ili ga pozovi na koncert benda koji oboje volite i idite zajedno jer ćete se tako lakše zbližiti! I da,nemoj unapred da planiraš govor,jer se možeš zbuniti i učinićeš njega zbunjenim isto! Opušteno, otvoreno i hrabro! To ti je druga prilika da zablistaš!

4. Ukoliko ipak ne dođe do drugog dejta, ne sekiraj se!

Možda vam ipak nije suđeno ili ste pak dva različita sveta.Nemoj da se brineš,mlada si,biće još bezbroj momaka u životu.Do tada ne razmišljaj o tome kako je dejt bio užas nego se opusti.Zavali se u fotelju i gledaj omiljeni film i grickaj kokice! P.S. Iz romantičnih filmova možeš naučiti kako se ponašati na dejtu,ali pazi,nemoj baš skroz da iskopiraš jer nikad ne možeš znati da li je dečko odgledao već taj film! 😀

Autor: Mila Konatar

Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.