Kako se pošteno naspavati?

Gomila domaćih, društvo, nesrećna ljubav… život ti je pretrpan obavezama i kako uopšte da pronađeš vremena da se pošteno naspavaš? Ma daj, potrudi se… višestruko će ti se isplatiti!

A HEJ! ti donosi savete kako da što pre utoneš u san.

Zabrana odlaska na Instagram posle 21 sat

Najbolje vreme za boravak na društvenim mrežama je vikendom između 19 i 21 sat. Zato bi bilo dobro da usvojiš naviku da tačno u to vreme obnoviš svoj status i dopisuješ se s dragim ljudima i prijateljima, ali i da svaku komunikaciju prekineš u 21 sat. Veruj, ništa nećeš propustiti do drugog dana u isto vreme!

Bez televizora

Budimo iskreni, posle 23 sata više nema ništa zanimljivo na televiziji pa je najbolje da ugasiš televizor i uputiš se u krevet. Ako ti je televizor u sobi, stavi daljinski upravljač što dalje od kreveta kako ne bi došla u iskušenje da ga ponovo upališ i prebacuješ s programa na program.

Gasi mobilni

Pokušaj da ne nosiš mobilni sa sobom u sobu ili barem neka bude isključen kada ideš na spavanje. Ako ti pak služi kao budilnik, tada ga stavi što dalje od kreveta.

A dodajemo i nekoliko trikova koji će te uljuljkati i olakšati ti da zaspiš kao beba.

Topla kupka

Totalna je uživancija da napuniš kadu, ubaciš neku slatku, mirišljavu šumeću bombicu za kupanje i prepustiš se užitku. Ovaj ritual, koji bi mogla sebi priuštiti barem jednom nedeljno, odlično opušta!

Ne odustaj

Potrudi se da svake večeri legneš u isto vreme. Iako bi ti to u početku moglo biti malo teško, već nakon nekoliko dana bićeš presrećna što ti telo napokon radi kao švajcarski sat!

Malo šetnje

Ako ti ni nakon 15 minuta u krevetu san ne ide na oči, ustani i laganim koracima malo šetaj po sobi. Čini to u mraku, naravno, pazeći da se ne opališ nogom u radni sto ili nogu od kreveta. A onda ponovo lezi…

Samo za tvoju dušu

Pusti omiljenu muziku, napiši stranicu-dve u dnevnik ili podeli svoje misli na blogu. I omiljena knjiga može te opustiti!

Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.