Ko ne bi voleo ovo da gleda: 5 knjiga koje bi trebalo adaptirati u TV serije

Nakon velikog uspeha novih Netflixovih serija, “Riverdale”, “13 Reasons Why”, a uskoro i “Girlboss”, čini se da će u bliskoj budućnosti potpuno zavladati trend adaptiranja knjiga u TV serije.

Iz tog razloga, izdvojili smo nekoliko romana koji bi itekako bili zanimljivi i na malim ekranima.

David Levithan – “Every Day”

U središtu ove knjige nalaze se A i Rhiannon, koji su u magičnoj vezi. A nema sopstveno telo, već se njegova duša prenosi. To, naravno, postaje problematično kada upozna Rhiannon, devojku čije je telo nekada nazivao svojim domom.

Rainbow Rowell – “Eleanor And Park”

Ovi 16-godišnjaci će vas naterati da se nasmejete i zavolite muziku i život još više. Eleanorina i Parkova unikatna ljubavna priča podsetiće vas na trenutke kroz koje ste prolazili kada ste po prvi put bili zaljubljeni u nekoga.

John Green – “Looking For Alaska”

Radnja se vrti oko Pudgea, studenta koji upoznaje nove drugare, među kojima je i fascinantna Alaska Young. Ona će naterati Pudgea da spozna potpuno novi svet, ali onda će se dogoditi nešto neočekivano…

Ransom Rigg – “Miss Peregrine’s Home For Peculiar Children”

Ransom Rigg uspeo je da kreira čudnovat i magičan svet u kojem deca poseduju nesvakidašnje talente. Među njima se nalazi i Jacob, 16-godišnjak, koji blagovremeno spasava ostalu decu od zlikovaca.

Film snimljen po ovoj knjizi izašao je prošle godine, ali bismo definitivno uživali u ovoj priči na duže staze i to uz pomoć TV serije.

Suzanne Young – “The Program Series”

Radnja ovog književnog dela smeštena je u budućnosti. “The Program” predstavlja mesto gde se šalju depresivni tinejdžeri. Tamo im se briše memorija, kako bi bili zaštićeni od spoljašnjeg sveta u kojem svi imaju negativne misli. Sloane i James su protagonisti, a dok čekaju da se i njihova pamćenja obrišu, pokušaće da učine sve kako bi spasli ljubav koju su pronašli.

Izvor: candymag.com

1 Comment

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.