Koji emotikon ti najviše koristiš?

Korisnici društvenih mreža svoje emocije najčešće pokazuju upotrebom žutog lica koje plače od smeha, zbog čega je kompanija Apple ovaj emotikon proglasila najpopularnijim u 2017. godini.

Tragikomični emotikon s dve suze i širokim osmehom ocenjen je odličnim za izražavanje velike sreće, ali i depresije.

Prema Appleovoj listi, emotikon koji plače od smeha najviše upotrebljavaju korisnici iOS i Mac uređaja u Americi. Manje popularni, ali i dalje itekako često upotrebljavani su crveno srce, emotikon kojem liju suze iz očiju, zaljubljeni emotikon sa srcima na očima, emotikon koji šalje poljubac u obliku srca, zbunjeni emotikon, kosturova glava, stidljivi emotikon, razočarani…

Apple nije jedina kompanija koja je emotikona koji plače od smeha proglasila najpopularnijim. Emoji Tracker također ocenjuje kako je ovaj emotikon broj jedan na društvenim mrežama. Direktor i osnivač Facebooka Mark Zuckerberg ovog leta je objavio grafikon koji pokazuje kako je lice s osmehom i suzama najpopularnije i među korisnicima ove društvene mreže.

Pre dve godine među najpopularnijim emotikonima bila su lica koja se smeju i plaču, a danas smo dobili kombinaciju ovih emotikona.

Foto: Guliver Thinkstock i Apple

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.