Kratka & slatka škola ljubljenja

Pre prvog poljupca svaku devojku muči sto pitanja: kada je najbolje vreme, šta treba da radim, kuda s rukama? Samo bez panike. Sve devojke su preživele – pa ćeš i ti. Ali hoće li se taj događaj pretvoriti u totalnu katastrofu ili ćeš ga pamtiti kao najlepši u životu, zavisi od toga kako ćeš se pripremiti. Zato ti donosimo odgovore na najčešća pitanja koja će ti pomoći da i bez puno prakse postaneš kraljica poljubaca…

Koliko treba da čekam na poljubac?
Naravno da nema pravog odgovora na to pitanje, ali recimo, ako ste on i ti na sastanku koji je super prošao, dobar trenutak da padne taj kiss bio bi pre odlaska kući. Značajno ga pogledaj u oči, malo mu se približi, i to bi trebalo da mu bude dovoljno jasan signal da sme da te poljubi.

Kako da dečku dam do znanja da želim poljubac?
Reci mu to! Ako želiš da te poljubi, nema ništa loše u tome da mu to i kažeš. Ako ti je neprijatno ili čudno da to izgovoriš onako službeno, sačekaj neki pogodan trenutak, na primer kad se oboje smejete nekom vicu, pa se samo nadoveži: “Može sad jedan kiss?”

On se već ljubio, a ja nisam – hoće li misliti da sam užasna u tome?
Naravno da neće, pod uslovom da pre samog poljupca nisi pojela kilo belog luka ili da ne odlučiš da ga zaliješ litrom svoje pljuvačke. Nema šanse da uradiš nešto loše, a budući da on ima više iskustva od tebe, dopusti njemu da bude vođa pa oponašaj njegove pokrete.

Šta da radim s rukama?
Drži ruke tamo gde ti najviše odgovara i gde ti je najprirodnije. Možeš da ih staviš iza njegovog vrata, da mu dodiruješ kosu ili da ih samo spustiš na njegova ramena. Važno je da si opuštena i da ne brineš previše o detaljima.

Imam već 16 i još se nisam ljubila. Je li sa mnom sve u redu?
Naravno da je s tobom sve u redu. Ne postoje godine kad bi devojka trebala da “obavi” svoj prvi poljubac. Ako ga još nisi doživela, znači da čekaš onog pravog, što je super jer je prvi poljubac samo jedan i, ako ga pokloniš pogrešnom dečku, više nećeš imati tu priliku. Znaćeš kad je pravo vreme i ko je taj dečko kojem ćeš ga pokloniti.

Šta ako ne bude nikakve iskre?
Devojkama se često događa da su totalno lude za nekim dečkom, a onda kad se dogodi taj prvi poljubac, ostanu razočarane. Ne brini se ako nakon prvog kissa pomisliš da je bio odvratan, nespretan ili čak smešan. To je prilično uobičajena reakcija, ali dobra vest je da s vremenom i vežbanjem postaje sve bolje.

Smem li da dišem tokom poljupca?
Smeš, osim ako ne želiš da se onesvestiš zbog nedostatka kiseonika. Diši najnormalnije kroz nos – nema potrebe da zadržavaš dah jer ćeš uskoro početi da se gušiš. A to definitivno ne želiš, zar ne?

Priredila: Maja Jeić

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.