Kreni na časove bez stresa

Ako ti škola zadaje probleme, ne možeš da se koncentrišeš na času, nikad ne stigneš da napišeš domaći, a loše ocene kriješ od roditelja… još nije kasno da nešto promeniš! Donosimo ti savete kako da siđeš s pogrešnog i uskočiš na pravi školski kolosek!

Matorci – najbolje je da im odmah priznaš da ti je zalutala koja dvojčica, ili čak jedinica. Izvuci se na početničku nesreću i tako ćeš bolje proći nego da taj teret imaš nedeljama na vratu.

San – spavanje čini čuda! Naspavaj se i videćeš da će ti se koncentracija odmah popraviti. Dremuckanje na času profesori baš ne vole, da ne kažemo da im se od toga diže kosa na glavi! A ako si budna i koncentrisana, već si na pola puta do petice!

Organizacija – Uzmi parče papira i napravi plan. Kao što imaš raspored časova za školsku nastavu, tako na sličan način napravi raspored aktivnosti kod kuće. To je veoma delotvoran metod. Odredi tačno vreme za pisanje domaćeg, gledanje televizije, razgovor s drugaricom…

VAŽNA NAPOMENA: Ako nisi znala, i klopa je tvoj supersaveznik za uspeh u školi! Džinovske sendviće od belog hleba sa suhomesnatim proizvodima bolje izbegavaj – oni će samo teško da ti da padnu na stomak. I zato u svoju torbu obavezno ubaci neku malu, energetsku čokoladicu kao prvu pomoću kriznim situacijama. I flašicu vode ili voćnog soka!

Foto: Thinkstock Guliver

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.