Laži koje govoriš sama sebi!

Često je lakše ignorisati problem i praviti se da je sve u redu nego naglas priznati da nešto ne valja. Evo kojim rečenicama najčešće lažemo sebe…

“Nisam dovoljno dobra”
Ova rečenica nam često služi kao izgovor da nešto i ne pokušamo da ostvarimo. Najlakše je samog sebe unapred osuditi na neuspeh jer to znači da ne moramo ni da se trudimo. Reci sebi da ti to možeš, ili da si barem voljna da pokušaš. Pa ako i ne uspeš, barem ćeš znati da si dala sve od sebe i oseća
eš se bolje.

“Ne želim da razgovaram o tome”
Ako se radi o tome da stvarno ne želiš s osobom koja je ispred tebe da razgovaraš o nekoj temi, u redu. Ali moraš pronaći osobu kojoj ćeš moći da se poveriš i u škakljivim situacijama. Probleme nikako nije dobro gušiti u sebi. Ako ništa drugo, napiši ih u dnevnik.

“Sve je u redu”
Niko ne može baš uvek da bude dobre volje. Prestani da glumiš i priznaj svoja osećanja. Nije sramota reći naglas da si tužna, usamljena, nervozna, ljuta… I negativna osećanja su deo života i moraš naučiti da ih prihvatiš.

“Nije važno”
Drugarica ti je ispred nosa kupila haljinu za koju štediš već mesecima, a tvoja reakcija je: “Ma, nema veze”. Prestani na taj način da omalovažavaš svoje potrebe i osećanja. Ako si to jako želela i ako ti je to bilo važno, tada IMA veze i imaš pravo da kažeš kako se osećaš.

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.