Ljubavni ideali u koje ne bi trebalo da veruješ

par-na-biciklu

Ono što očekuješ od momaka se sa godinama menja, pa ti je tako nekada bilo važno samo da ima plave oči, a kada malo odrasteš shvatiš da su neke stvari mnogo važnije od fizičkog izgleda. Ipak, sliku o “gospodinu savršenom” često gradiš na osnovu nekih ljubavnih ideala, koje prihvataš kao apsolutne istine, iako oni zapravo to nisu. Predstavljamo ti neke od takvih u koje bi trebalo što pre da prestaneš da veruješ, ako želiš da budeš srećna u ljubavi.

Mogu da ga promenim

Ako imaš želju da menjaš nekog, to znači da ga ne voliš onakvog kakav jeste, već nastojiš da od njega napraviš osobu kakva je po tvojim kriterijumima idealna. Voleti nekog znači prihvatiti i sve njegove mane, jer samo tako možete i ti i tvoj partner da budete srećni u vezi.

Ostaviće devojku

Zauzet muškarac nikad nije dobar za tebe, čak i ako tvrdi da će ostaviti svoju devojku. On će uraditi sve da te pridobije, vodićete na divna mesta, deliće ti komplimente i kada ti pomisliš da je on samo tvoj, razočaraćeš se kada ti saopšti da ipak ne želi da prekine svoju vezu. To je situacija koja se mnogo puta u životu ponovila, pa nemoj da misliš da si ti izuzetak.

Ako ne izgovara “volim te” onda me ne voli

Ovo apsolutno nije istina! Od nekih muškaraca verovatno nikad u životu nećeš čuti te dve reči “koje nam život znače”, ali to ne znači da oni ne vole. Nekome je teško da verbalizuje svoje emocije, ali ih pokazuje na mnoge načine. Ako znaš da su “dela važnija od reči”, onda ti je jasno da ne bi trebalo da brineš ako ti dečko ne izjavljuje ljubav.

Svađa nije dobra za vezu

Ukoliko izbegavate teške reči i uvrede, svađa bi mogla da bude jako korisna za vezu. Ona vam pomaže da rešite neke nesuglasice, koje bi mogle da prerastu u mnogo ozbiljnije probleme u vezi. Ono što je najbolje posle svake svađe je pomirenje!

Foto: Pixabay

 

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.