Mala abeceda prepisivanja (1. deo) 

HEJ! portal će vam u narednim danima otkrivati slatke male tajne i savete koji će vam pomoći da odvratite pažnju profesora, dok prepisujete za vreme testa ili pismenog zadatka.

Iskustva starijih generacija govore da je najbolje zamoliti nekog druga iz susednog odeljenja da dok traje kontrolni upadne u učionicu. Taj učenik obavezno mora da izazove simpatije profana, kako ga ovaj ne bi odmah naglavačke izbacio. Budite spremni i vešto iskoristite taj trenutak. Učenik koji upadne mora da smisli dobar razlog svog ulaska u učionicu. Npr., prvo može da traži sunđer za brisanje table, pa da ga onda za nekoliko minuta vrati uz šarmantan izgovor. Takođe, može da uđe u razred i upita npr. da li neko ima tabletu za glavu, jer ga je upravo spopala strašna migrena. Na to pitanje profesor ne može da reaguje krajnje negativno, baš kao ni na sledeće rečenice: “Izvinite, da nisam slučajno ovde za vreme odmora zaboravio svoj ranac u kome su mi dokumenta, zdravstvena knjižica i ostalo. Znate, za 15 minuta imam pregled kod lekara pa mi to hitno treba…”. Kao što vidite, mogućnosti ima mnogo. Važno je samo imati hrabrog, snalažljivog i simpatičnog druga iz drugog odeljenja.

VAŽNA NAPOMENA: Ukoliko je reč o profesoru, onda je svakako bolje angažovati drugaricu iz susedne učionice. Ako je još i obučena po poslednjoj modi, to svakako neće odmoći. Kakav god bio, profan će se malo zbuniti, a tu priliku treba iskoristiti!

Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.