Mala abeceda prepisivanja (2. deo)

U drugom nastavku male škole prepisivanja i varanja profesora, donosimo vam savete o tome kako se pravilno sedi dok se prepisuje. Naime, mnogi učenici se na stolici krive i gotovo legnu na klupu kako bi zaklonili papir s kojeg prepisuju, ili se pak okreću kao vetrenjače ne bi li uspeli da uhvate neki tačan odgovor od komšije iza sebe. Međutim, takvim položajem tela samo nepotrebno skreću pažnju profesora na sebe, a on ih baš zbog toga pažljivije posmatra i gotovo sigurno otkriva njihove “opasne” namere.

Zbog toga je najbolje sedeti uspravno, ostati neprimetan i ne činiti nikakve neuobičajene pokrete, a najstrože je zabranjeno okretanje prema komšijama iza sebe.

Osim toga, treba izbegavati stavljanje puškica ispod klupe, jer se zbog nespretnog rukovanja može lako dogoditi da one završe na podu, profesoru pred nosom. Bolje ih držite u ruci, kako biste ih neprimetno gurnuli u rukav duksa kad se opasnost zvana profa približi. Ili čak stavite puškice na stolicu, sedite na njih i onda virenjem kroz lagano raširene noge prepisujte. A kad se profesor približi, brzo skupite noge! I uvek imajte na umu da, sve vreme dok traje “operacija”, morate sedeti uspravno i izgledati smireno.

VAŽNA NAPOMENA: Ako se dogodi da te profesor provali i zatraži da mu pokažeš šta to imaš između nogu, pokušaj sa poslednjim očajničkim potezom za spasavanje žive glave – reci mu da je to pitanje prilično nepristojno i da ti je jaaako neprijatno… Profan se, možda, zbog toga i sam oseti neprijatno, pa odustane od potrage za tvojom puškicom. Može se desiti da igra na tu kartu i ne upali, ali vredi pokušati!

Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.