Navike koje ti crpe energiju

Ponekad nam se čini da smo svaki dan kao “isceđene krpe” i da nam je energija na izdisaju, a nismo svesni da ponavljamo stvari koje nam je crpe. Neka istraživanja su pokazala da su neke svakodnevne navike krive za naš hronični umor. Predstavljamo ti neke od njih, a ti se potrudi da ih što pre izbaciš iz sovje rutine.

Radiš više stvari istovremeno

Koliko puta u toku dana pokušavaš da pričaš telefonom, odgovaraš na poruku na Facebooku ili mail istovremeno, a nisi ni svestan da te to iscrpljuje.  Jedno istraživanje na londonskom univerzitetu pokazalo je da je osobama koje su u dužem periodu “multitaskovale” polako opadao IQ, a to se moglo izjednačiti s onima koji nisu prespavali jednu noć, ili s onima koji puše marihuanu.

Dižeš energiju slatkišima

Sigurno ti je poznat onaj deo dana kada se osećaš toliko iscrpljeno da ti energiju može da vrati samo čokolada! Ona ti je i podigne jako brzo, ali ti istom brzinom i ode iz organizma, a ti opet ostaneš iscrpljena. Zbog toga je bolje da u tom trenutku pojedeš neko voće, zato što ćeš se duže osećati sveže.

Ceo dan si na društvenim mrežama

Psihijatri upozoravaju da nas društvene mreže ekstremno deprimiraju jer ondje vidimo zaista svašta – od loših vijesti do negativnih komentara što nas totalno frustrira. Kada govorimo o društvenim mrežama, tada moramo znati da one jako izvlače energiju iz nas jer nas one zapravo ne dovode do entuzijazma nego samo sve dublje tonemo. Sjećaš se posljednjeg puta kada si vidjela sretnu vezu Ive i Frana na fejsu, a ti si prolazila kroz grozan prekid? Sigurno si se tada osjećala očajno i to ti je ukralo energiju. Kada smo umorni tada tek imamo naviku šuljanja po fejsu ili Instagramu, a umjesto toga bi trebali pročitati nešto pozitivno.

Izvor: teen385.com
Foto: Pixabay

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.