Ne moraš čekati! Evo kako ti da učiniš prvi korak

Vreme kada su devojke čekale da momci načine prvi korak davno je prošlo. Dosadilo ti je da čekaš da se onaj slatkiš smisli i da te pozove napolje ili jednostavno želiš da znaš na čemu si? Samo napred, možeš ti to! Uz ove naše savete, prvi korak uopšte ne mora da bude strašan.

Prvi korak plaši i dečke

Da, ni momcima nije lako kada treba da načine prvi korak. Od njih se to očekuje, ali se i oni bore sa svim onim strahovima sa kojima se i ti suočavaš: nedostatkom iskustva, strahom da će biti odbijeni, strahom da će biti ismejani… Čak je i onaj slatki frajer sa završne godine jednom mora preživeti prvi poljubac i jednom je i njemu bio prvi put da staje pred devojku i poziva je na dejt.

Momci nisu navikli da devojka pravi prvi korak

Iako živimo u 21. veku, ova tema je i dalje pomalo tabu. Zato, nemoj da te iznenadi, ako se momak na trenutak izgubi kada mu prva priđeš. To što će biti pomalo zbunjen i iznenađen, ne znači da mu se ne dopadaš. Računaj na to da će mu trebati malo vremena da se snađe. Pripremi se na to.

Kako da priđem momku?

Najčešća greška u dejtingu je – previše se pripremati. Ako budeš vežbala pred ogledalom, razmatrala rečenice sa drugaricom, čekala savršeni trenutak… porašće ti trema, postaćeš prezahtevna i preti ti opasnost da odustaneš. Najbolji trenuci pojavljuju se iznenada i tada je dovoljno da poveruješ svom instinktu. Poziv na dejt ne mora da zvuči super cool i neodoljivo. Dovoljno je da, jednostavno, izgovoriš suštinu i pozoveš tog momka na druženje.

Kako da priđem dečku koga ne poznajem dobro?

To nekada može da deluje strašnije nego prilazak momku koga dobro poznaješ, ali je, u suštini, mnogo jednostavnije. Dovoljno je da ga uhvatiš u opuštenom trenutku (znači: kada ne žuri na čas ili trening) i nasamo. Počni sa nekim komplimentom, a zatim ga pozovi da odete zajedno na neku žurku ili događaj na kome će biti više ljudi. Manji je pritisak nego na pravom dejtu.

Kako da priđem momku sa kojim se družim?

Ovo može da bude baš škakljivo. Jer, ako ovaj prelazak na status dečko – devojka ne uspe, pitanje je da li ćete uspeti da nastavite sa druženjem kao do sada. Zato, možda nije zgoreg da prvo “ispitaš teren”. U toku druženja, nabaci da bi volela da odeš u bioskop i pitaj ga da li bi ti se pridružio. Ako ne pokaže interesovanje za ono što si predložila ili ne pronađe zamensku aktivnost- produži dalje.

Odbio me je, šta sad?

Ako momak prihvati izlazak – ispisujemo hepi end. Ali, šta ako se najgore slutnje obistine i on te odbije?

Prvo što moraš da zapamtiš je da se i to dogodilo bukvalno svakome na planeti, barem jednom. Dobro se isplači, istrači koji kilometar, zatvori se u sobu i puštaj preglasnu muziku… učini ono što ti najviše pomaže da izbaciš taj prvi talas tuge i razočarenja. A kada to učiniš, bez razmišljanja kreni dalje. Druži se i zabavljaj i vrlo brzo će se pojaviti novi slatkiš na vidiku jer – dečko koji ti se dopao svakako nije jedini na svetu. Čak i ako ti se u jednom trenutku činilo da je tako. Sretno!

Foto:  Trinity Kubassek / Pexels

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.