Neka ti ovo bude najbolje organizovana školska godina do sada

S obzirom da je organizacija ključ uspeha, koristiće ti da samostalno kreiraš ili nabaviš planer koji će se u najvećoj meri prilagoditi tvojim svakodnevnim obavezama i aktivnostima.

Iz tog razloga, pogledaj sledeće ideje i osmisli kako bi najbolje mogla da organizuješ svoje vreme tokom predstojeće školske godine. Držimo ti fige!

Izaberi planer čiji će ti se izgled dopasti

Na kraju krajeva, to je nešto u šta ćeš gledati svakog dana. Preporučujemo ti da odabereš planer koji će ti se toliko dopasti, da ćeš biti uzbuđena zbog nove školske godine! Takođe, ukoliko načiniš pravi izbor, po svom ukusu, čak ni dani pretrpani obavezama i testovima ti se neće činiti toliko strašnim.

Beleži obaveze po bojama

Izaberi olovke ili flomastere u različitim bojama i svaku ponaosob koristi samo za određeni školski čas ili vannastavnu aktivnost. Tako će tvoj planer i vizuelno izgledati veselo, a osetićeš se i manje rasterećno znajući da ćeš samo krajičkom oka već znati šta te čeka tokom sledeće nedelje. I sve to zahvaljujući kodiranjem bojama!

Budi istrajna

Bez obzira na sve, čak i najlepše ukrašen planer ti ne može pomoći da se organizuješ ukoliko ga zapravo ne koristiš! Ne zaboravi da u njega upisuješ bukvalno sve aktivnosti i događaje. Veruj nam, ne postoji bolji osećaj od tog kada slobodno možeš da precrtaš jednu obavezu nakon što si je uspešno završila.

Prati i svoje ciljeve vezane za zdravlje

Ukoliko želiš da tokom ove školske godine postaneš svesna i koraka koje (ne)činiš za svoje zdravlje, preporučujemo ti da i sve vezano za to beležiš u planer. Mogla bi da nacrtaš male grafikone ili crteže kako bi imala fizički dokaz koliko vode ili hrane unosiš u svoj organizam i koliko si zapravo fizički aktivna.

Probaj da koristiš selotejpe u različitim bojama i šarama

Selotejpi u boji funkcionišu kao i oni najobičniji, ali izgledaju mnogo slađe. Koristi ih za odvajanje različitih oblasti svog planera ili umesto linija kalendara, ukoliko one nisu već odštampane u planeru.

Odštampaj planer sa interneta

Ukoliko nisi u mogućnosti da izdvojiš nešto džeparca na već napravljen planer, isprobaj besplatne verzije na internetu, koje takođe možeš i odštampati.

Koristi stikere

Stikeri ne moraju biti samo nešto što tvoja mlađa sestra rado kupuje, već ti mogu pomoći da uzdigneš svoje organizacione veštine na viši nivo – zalepi stikere blizu onih datuma koji su ti trenutno prioriteti.

Dodaj citat ili stih iz omiljene pesme

Okej, ovo ti baš i neće pomoći da ostaneš organizovana, ali ti se obaveze neće učiniti toliko strašnim kada pored njih budeš videla i stih iz omiljene pesme ili citat nekog od tvojih uzora.

Kako ti praviš planove za školske obaveze, treninge, časove pevanja…Pošalji nam sliku svog planera, baš nas zanima kako izgleda! Naš mail je hej@color.rs

Foto: Guliver Thinkstock i Pinterest

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.