Nisi jutarnji tip? I dalje možeš da započneš dan srećna!

Kada je bio poslednji put da si se probudila sa vedrim stavom? Jutro definitivno nije za svakoga, pogotovu ne ako si prethodno veče provela učeći do ranih sati ili ti je krevet ujutru mnoooogo udobniji nego što je bio veče pre toga. Ali ti jutarnji trenutci ti diktiraju ritam za ostatak dana zbog čega je bitno da ti dan počne sa pozitivnim mislima. Evo naših saveta uz pomoć kojih ćeš, valjda, ustati na desnu nogu.

Ne odlaži budilnik
Promeni zvuk alarma u omiljenu pesmu. Biće ti draže da nju čuješ ujutru nego neko pištanje. Dodatno će ti pomoći ako je nešto sa zaraznim ritmom uz šta možeš da igraš.

Napravi sebi ukusan doručak
Isplaniraj uveče šta ćeš jesti ujutru. Tako ćeš imati čemu da se raduješ čim se probudiš jer ćeš uskoro jesti nešto baš ukusno.

Neka te probudi prirodno svetlo
Otvori prozor i dopusti svežem vazduhu da ti uđe u sobu. Ako ti je soba mračna, lakše ćeš se naterati da se vratiš i spavaš još, ali ako se probudiš dok je napolju svetlo i imaš svežeg vazduha u sobi ne samo da ćeš se osećati budnije već ćeš imati i više motivacije da ustaneš i započneš dan.

Odvoji uveče odeću za naredni dan
Birati odeću dok si umorna će ti samo nagomilati stres. Uveče izdvoji ono što bi htela da nosiš i u čemu se osećaš prijatno. Jutarnja rutina će ti biti mnogo lakša nakon toga.

Istuširaj se
Topli tuš ili kupka i šampon sa tvojim omiljenim mirisom ne samo da će ti pomoći da se osećaš lepo i mirišeš divno već će te i razbuditi. Osveži se i spremi se za dan pred sobom.

Priredila: Milica Milovanović

Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.