Nova istraživanja o Instagramu stvarno su uznemiravajuća

Instagram je najpopularnija aplikacija koju svaki dan “posećujemo”, ali, upravo smo otkrili ne tako lepe vesti o omiljenoj foto platformi koja su zapravo depresivne.

“Podignite ruku” ako ste bar jednom imali napad ljubomore i osetili nesigurnost dok ste razgledali razne fotke po Instagramu. E, pa niste jedini!

Aplikacija je postala mesto na kome se postavljaju fotke naših “najboljih izdanja”. Nije iznenađenje da su sve te fotografija uređene, provučene kroz mnoštvo filtera kako bi na njoj izgledali što savršenije. Međutim, iako svi to znamo, lako je “izgubiti se” u svemu tome…

Kada se to desi, naše samopouzdanje je poljuljano.

A post shared by Kylie (@kyliejenner) on

Nove studije The Royal Society for Public Health instituta pokazuju kako je Instagram najgora društvena mreža kada je mentalno zdravlje u pitanju.

Ispitivanja su rađena sa 1,479 ljudi, između 14-24 godine, od kojih su tražili da ocene ovu društvenu mrežu na osnovu toga koliko im izaziva anksioznost, depresiju, usamljenost, opterećenosti fizičkim izgledom. Ustanovljeno je kako “društveni mediji podstiču krizu mentalnog zdravlja.”

Odličan Instagram trik Belle Hadid

Užas, zar ne?

Takođe je zaključeno i da Instagram može pozitivno da utiče na samoizražavanje i stvaranje ličnog identiteta, a dotakli su se i onih koji intezivno prate broj like-ova koji dobiju.

Ako primetite da ste previše uzbuđeni i opterećeni zbog “popularnosti” na društvenim mrežama, napravite pauzu!

Ne morate da obrišete svoj nalog, ali ga na kratko uklonite sa moba kako ne biste bili u iskušenju da ga proveravate svakih pet minuta. Može uticati veoma povoljno po vas!

Ni jedna zavisnost nije dobra, pa ni ta od društvenih mreža!

A post shared by Bella Hadid (@bellahadid) on

Foto: Instagram

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.