Nove sale za vežbače male

Lider sportske maloprodaje, kompanija Sport Vision pokrenula je društveno odgovoran projekat „Vizija zdrave budućnosti“, sa idejom da omoguće bolje uslove za sprovođenje fizičkih aktivnosti u školama i obezbede mladima kvalitetno i sigurno mesto za razvoj, igru i odrastanje. Prva faza projekta jeste pomoć u obnovi sala za fizičko vaspitanje i kulturu u osnovnim školama Srbije. Po preporuci Ministartsva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja „ Nove sale za vežbače male” dobiće škole sa dotrajalom infrastrukturom, kao i one koje imaju najveći broj učenika. Prva u nizu obnovljenih sala nalazi se u OŠ “Bora Stanković” u Beogradu, a za učenike su stvoreni bolji uslovi za aktivno i neometano bavljenje sportom tokom čitave školske godine.

Konferenciji za medije u sali, iz koje su izašli i naši najpoznatiji sportisti – od Novaka Đokovića do Živka Gocića, prisustvovala je pomoćnica ministra prosvete Vesna Nedeljković i direktorka marketinga kompanije Sport Vision, Anja Dmitrović.

„U ime kompanije Sport Vision želim da zahvalim svima koji su danas ovde  i koji su dosli da podrže, za sve nas veoma važan projekat VIZIJA ZDRAVE BUDUĆNOSTI. Svi smo svesni činjenice koliko teško obnoviti infrastrukturu, koliko je pomoći potrebno svima u svim delovima zemlje. Niko sam ne može sve. Zato smo se pridružili da pomognemo, ali i da damo primer i drugim domaćim kompanijama i  da ih pozovemo da nam se priključe i pomognu društvu u svako u sferi svog poslovanja“, istakla je Anja Dmitrović, direktorka marketinga kompanije Sport Vision.

Bivši učenici škole, sada proslavljeni sportisti i sportistkinje, među kojima su vaterpolisti Filip Filipović, Živko Gocić, Slobodan Nikić, košarkašica Nataša Kovačević i karatistkinja Tanja Petrović, pružili su podršku nekim novim klincima da se bave sportom i neguju zdrave životne navike.

Nakon kratkog obraćanja, đaci škole su imali  priliku da odmah „isprobaju“ renoviranu salu i pokažu nam svoje sportsko umeće.

 

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.