OBRATI PAŽNJU: Ovo su stvari koje otkrivaju lažljivce

Nije tako lako prepoznati lažljivce zato što su oni rrazvili razne tehnike kako bi ostali “neprovaljeni”. Ipak, neke stvari koje rade vrlo su slične svim ljudima koji vole da “zaobilaze istinu”. Ovo su neke od najupadljivijih.

Ne priča o sebi

Lažljivac češće u razgovoru koristi “ti”, “mi” ili “oni” umesto “ja”. Uvek će pokušavati da prebaci priču na drugu osobu samo kako bi izbegao suočavanje sa istinom, tj. lažima.

Koristi negativne reči

Ako primetiš da nek, odk pokušava da ti se za nešto opravda, koristi samo negativne prideve poput “Glupi tramvaj nije došao na vreme” ili “Dosadna profesorka me zadržala posle nastave”, možeš biti prilično sigurna da mulja. Takvim negativnim komentarima prikriva grižu savesti zbog govorenja neistine.

Priča nevažne detalje

Lažljivac nikad neće reći samo “Bio sam bolestan”, već će sve u detalje opisati: “Povraćao sam celu noć, verovatno zato što sam pojeo to i to… temperatura mi je prvo bila toliko, pa onda pred jutro toliko…” U svakom slučaju, previše nevažnih i izmišljenih informacija ukazuju na to da je celu priču smislio unapred.

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.