Opet taj grip

Stiglo je vreme curenja noseva, kijanja, šmrcanja, ali i opasnog gripa. Evo kako i ove godine možeš (bar pokušati) da se zaštitiš…

Peri ruke
Pranje ruku je najvažniji i najjednostavniji metod kojom možeš sprečiti bolesti i rešiti se bakterija. Ako nisi uvek u mogućnosti da dođeš do vode i sapuna, uz sebe možeš da nosiš antibakterijske vlažne maramice.

Ruku na usta
Kad kašlješ ili kijaš, obavezno rukom, laktom ili maramicom pokrij usta, bez obzira na to jesi li već bolesna ili ne. Tako ćeš sprečiti prenošenje virusa drugima, a i ti nećeš udahnuti nove klice.

Spavaj
San je važan za održavanje imunološkog sistema koji nas štiti od bolesti. Budeš li kvalitetno spavala, šanse da dobiješ grip su mnogo manje.

Ne diraj
Kad je sezona gripa (a i inače) izbegavaj dodirivanje usana, očiju i nosa kako ne bi prenela bakterije. Nikad ne znaš šta ti je na prstima, posebno ako nisi oprala ruke.

Dezinfikuj
Pokušaj što češće antibakterijskim maramicama da očistiš svoj mobilni, tablet, tastaturu, hemijske… sve što često imaš u rukama – to su obično stvari koje na sebi imaju gomilu bakterija.

Foto: Getty Images/Guliver

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.