Oslobodite se stresa za manje od 10 minuta

Svi mi imamo dan D! Tada nam ništa ne ide od ruke, sve nas nervira i najradije bismo prespavali ceo dan. Povrh svega toga, lista obaveza nam je tada najduža (Marfijev zakon). 🙂 Duboko udahnite i pokušajte da sledite naše savete. Možda će vam baš oni smanjiti napade nervoze i panike.

Smeh je najbolji lek za sve. Uključite Youtube, pustite smešni video i plačite, ali od smeha! Neka vas stomačni mišići tako zabole da posle ove “terapije” dobijete upalu istih. 🙂

Pripremite kupku. Što više mehurića, to bolje. Dodajte nekoliko kapi eteričnog ulja od lavande i kamilice. Uživajte u tišini i mirisima koji vas okružuju. Naravno, zaboravite na sve ono što vas muči. Proći će.

Pišite dnevnik. Kad god vam je teško i ne znate šta ćete sa sobom, zapisujte svoje misli i osećanja pretočite na papir. Čega se bojite? Šta vas i zašto nervira? Neka vam ovo bude ventil za sva negativna osećanja.

Bojite. Postoje razne antistres bojanke i verujte nam, pomažu u opuštanju i smirivanju uma. A i kombinacija veselih boja uneće optimizam u vaš um. Samo se prepustite.

Uradite manikir. Ko ne voli lepe i uredne nokte! Izaberite najupadljiviju boju i smelo krenite u izvršavanje obaveza koje vas čekaju.

Kuvajte. Pripremite obrok za vašu porodicu. Neka to bude vaš omiljeno jelo. Osetićete se korisno i usput ćete usrećiti roditelje. A osmeh na njihovim licima je neprocenjiv!

Pozovite prijateljicu. Razgovor sa bliskom osobom će odagnati strah i sumnje. Ko će vas bolje razumeti od prijateljice sa kojom delite sve tajne i nedoumice?

Slušajte vesele pesme. Pustite samo one koje imaju veselu melodiju. Upravo one će vas “naterati” da plešete, a kroz ples ćete se osloboditi negativne energije, to vam mi garantujemo.

Doterajte se! Obucite najlepšu haljinicu, našminkajte se, napravite frizuru i dobro se pogledajte u ogledalo. Da, vi ste osoba koja ne zaslužuje da je bilo šta izbaci iz koloseka. Vi ste osoba koja svakoga dana završava sve svoje obaveze, vi ste tu za prijatelje kao i oni za vas, vi odlučujete kako ćete da se osećate i baš vi birate hoćete li dozvoliti da vam sitnica pokvari dan! Osmeh na lice i pravac u nove pobede!

Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.