Ova pitanja treba da postavite sebi svaki dan

Veoma je lako da se ocenite na osnovu onoga koliko ste postigli ili  “lajkova” i “sledbenika” imate na nekoj od društvenih mreža. Još je lakše da pored svega toga ne primetite jednostavne blagoslove sa kojima se svakodnevno susrećete.

Pitanja koja sebi svakodnevno postavljate stvoriće osobu koja postajete. Umesto da se svakodnevno ispitujete nekim od sledećih pitanja: “Jesam li dovoljno postigla/jesam li dovoljno dobra?”, postavite sebi sledećih pet pitanja pre nego odete na spavanje:

Šta sam naučila? Možete naučiti nešto od svakoga s kim komunicirate i iz stvari koje radite.

Koga volim? Ljubav je kada ste i najhrabriji i najbojažljiviji. Da biste voleli potrebna je hrabrost. Ali, “davanje” ljubavi nagrađuje vas ljubavlju.

Kako sam bila ranjiva? Ranjivost je skidanje maske i dozvoljavanje sebi da se sagledate na dubljem nivou. Ona je traženje pomoći, preuzimanje rizika i izlazak iz zone udobnosti.

Za šta sam zahvalna? Zahvalnost vas podseća da imate dovoljno. Dovoljno sebe, dovoljno sreće, dovoljno svega.

Koga sam slušala? Ponekad je jednostavno potrebno da budete slušalac. Bez davanja saveta, bez “popravljanja”, bez sažaljenja – jednostavno je potrebno saslušati prijateljicu, mamu ili neku treću osobu koja sa vama želi da podeli problem.

Foto: Guliver Thinkstock

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.