Ove stvari su nepristojne u društvu

Bez obzira na to koliko ste zaljubljeni i kolika je vaša potreba da celom svetu pokažete koliko volite svog partnera, neke stvari jednostavno nisu za društvo, već isključivo za četiri zida.

Lepo je videti dvoje ljudi koji se vole, ali parovi često znaju da preteraju. Za neke izlive nežnosti jednostavno nije ni vreme ni mesto, bez obzira na ljubav koju ne želite da suzbijate i osećaj sreće koji želite da podelite sa svetom.

Uživajte, ali postavite granice prilikom intimiziranja sa partnerom kada ste u društvu. Nežnosti treba da razmenjujete kada ste sami, a kada ste sa prijateljima, onda su oni ti kojima treba da se posvetite. Evo šta treba da ostane isključivo u okvirima vaša četiri zida.

Tepanje

Prijatelje ne treba da čašćavate vašim izlivima nežnosti, tepanjem i maženjem po obrazima koje inače razmenjujete kada ste sami. Raditi to u četiri zida je sasvim u redu, ipak je to vaša intima i, uostalom, ne postoji par koji to ne radi. Ali intimiziranje u drušvu je sasvim druga stvar. Ipak, prijatelji, koje i ne viđate svakog dana, zaslužuju pažnju, a tepanje partneru ostavite za trenutke kada ste sami.

Odobrenje od partnera

Do juče je sve funkcionisalo super. Bili ste sami i niste imali nikakvog problema da uklopite prijatelje u svoj dnevni raspored i da organizujete druženje sa njima. Međutim, sada se vaš ljubavni status promenio iz “samac” u “u vezi”, pa vam za svaku akciju koju želite da organizujete sa drugovima treba dozvola partnera. Zaista nema potrebe za time. Sve što treba je da javite partneru kada i gde idete, a na njemu je da vas sasluša i to je sve. Uostalom, zar vam treba dozvola za provođenje vremena sa sopstvenim društvom?

Nameštanje dejtova

To što ste vi u srećnoj vezi i imate nekog pored sebe, ne znači da to isto žele i vaši najbliži poznanici. Ne namećite im nikakve dejtove i sastanke sa znanim i neznanim osobama. Budite normalni, ponašajte se kao što ste se ponašali i kada ste bili sami, a ukoliko vaši prijatelji požele da ih spojite sa nekim, sigurno ćete biti jedna od prvih osoba koja će to saznati.

Mi, mi i samo mi

Super je što ste se toliko stopili sa partnerom da smatrate sebe jednim telom, ali individualnost nikada ne treba da se izgubi. Vaš prijatelj nije izašao sa “mi”, nego sa VAMA i ukoliko budete insistirali isključivo na stavovima koji su zajednički, zapitajte se šta se zapravo sa vama i vašim “ja” dogodilo.

Razmenjivanje nežnosti u javnosti

Baš kao i tepanje, ljubakanje, štipkanje i strasno grljenje su neprikladni u društvu. Ukoliko ste već izašli sa prijateljima, gledajte da se posvetite njima, jer vremena za nežnosti sa voljenom osobom imate na pretek. Stoga, ili se ponašajte normalno ili uopšte nemojte pozivati društvo dokle god planirate da ignorišete bliske ljude i ponašate se kao da niko drugi osim vas i vašeg partnera na svetu ne postoji.

Foto: Guliver Thinkstock

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.