Parovi koji stalno postavljaju “ljubavne” objave na društvenim mrežama, ustvari se ne vole toliko

Priznaćeš da među svojim prijateljima imaš bar jedan par koji svakodnevno objavljuje svoje fotografije uz poruke tipa “ljubav mog života“, “volimo se najviše” i slične, zbog čega si ponekad pomalo ljubomorna na njih. Sigurno misliš da je njihova veza idealna, pa ti bude krivo što i ti nemaš takvu. Kada čuješ šta o ovome misle stručnjaci, više se nećeš osećati tako.

Prema seksologu Nikki Goldstein, parovi koji stalno objavljuju kako su oni srećni zajedno i koliko se vole, su u očajničkoj trci za “lajkovima” koji čine da se osećaju bolje u svojoj ne baš srećnoj vezi.

To su najčešće ljudi koji traže potvrdu svog emotivnog odnosa od drugih  – objašnjava Nikki. Ona posebno naglašava da je zabrinjavajuće i to što se pokazalo da je ona osoba u takvom paru, koja stalno objavljuje “srceparajuće” ljubavne postove, zapravo posesivna i voli da kontroliše partnera.

Ovo nažalost, nije prva studija koja je pokazala da previše “ljubavnih” objava na društvenim mrežama, ne govori o pravoj ljubavi u realnosti. Jedna od njih je pokazala da osobe koje objavljuju ovakve statuse, imaju nisko samopoštovanje.

Izvor: cosmopolitan.co.uk
Foto: Getty

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.