POSLOVI #ZA5: Besplatna predavanja o modernim zanimanjima za srednjoškolce

U okviru velikog nacionalnog projekta “Budućnost #za5” koji je pokrenuo “Centar E8” uz stratešku podršku “Unije srednjoškolaca Srbije” i podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, tokom decembra i januara biće organizovana interaktivna besplatna predavanja pod nazivom “Poslovi #za5“. Cilj ovih predavanja je da srednjoškolcima približe aktuelna i najtraženija zanimanja kako bi im se predstavile mogućnosti koje imaju na raspolaganju i pomoglo u njihovom daljem izboru i profilisanju.

Predavanja su podeljena u sedam tematskih celina koja za cilj imaju da predstave po 5 zanimanja iz oblasti komunikacija, marketinga, digitalnih komunikacija, informacionih tehnlogija, prodaje, ljudskih resursa i bankarstva i finanasija. Srednjoškolci će imati priliku da se iz prve ruke informišu o modernim zanimanjima koja će im predstaviti mladi menadžeri i menadžerke velikih kompanija i organizacija.

Prvo u nizu predavanja odnosilo se na zanimanja iz oblasti komunikacija i održano je 9. decembra. O tome kako izgleda biti menadžer za odnose s javnošću i javne poslove u velikoj kompaniji govorila je Milica Stefanović iz kompanije Coca-Cola, dok je o poziciji menadžera za korporativno-društvenu odgovornost govoriti Marija Beslać iz Nordeus-a. Kako je to baviti se komunikacijama u nevladinoj organizaciji, govorila je Marina Ugranić, menadžerka za komunikaciju Centra E8, dok su o bavljenju komunikacijama u okviru agencije srednjoškolci mogli da se informišu od Natalije Racković, direktorke PR agencije V+O Communication.

Sledeće predavanje zakazano je za petak, 16. decembra i baviće se zanimanjima iz oblasti marketinga. Do kraja decembra, biće organizovano još jedno na temu zanimanja iz oblasti digitalnih komunikacija i to 23. decembra.

Zainteresovani srednjoškolci mogu da se informišu o tačnom rasporedu predavanja, zanimanjima koja će biti predstavljena i predavačima na sajtu projekta www.buducnostza5.rs, kao i na sajtu “Unije srednjoškolaca Srbije” www.srednjoskolci.org.rs. Mesta su ograničena, pa je prijavljivanje neophodno i može se obaviti na Facebook stranici projekta Buducnost za 5. Predavanja će biti organizovana svakog petka u decembru i svakog četvrtka u januaru u Impact Hub-u (Makedonska 21, Beograd) sa početkom u 19h.

Foto: Promo

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.