Postoji čak 20 razloga zašto su knjige mnogo bolje nego momci!

Kada je vreme suviše ružno da bi se izlazilo napolje, a pritom imaš šolju toplog kakaa, ko bi odoleo udobnom zavaljivanju u sofu?

Ali, šta je ono što veče kod kuće čini savršenim? Neki bi rekli da je to dobro društvo, neko sa kim možete da se mazite, ali postoji nešto što donosi daleko više uživanja: druženje sa dobrom knjigom.

Polazeći od činjenice da knjiga može da vas razonodi tokom noći, a i da vas obraduje kada je ujutro uzmete u ruke  evo 20 razloga zašto su knjige mnogo bolje nego imati momka.

1. Možeš da ih napustiš i vratiš im se kad god poželiš, a niko neće reći da si loša osoba ako ih jednostavno ostaviš na pola čitanja.
2. Ne smeta im ako diskutuješ o njima tokom večere sa prijateljima. Čak i ako čitaš nekoliko njih paralelno, ne moraš to da tajiš.
3. Svaka je totalno drugačija i svaka će ti pružiti zanimljivu avanturu.
4. Možeš da ih zadržiš čak i kad završiš sa njima, učiniće da tvoj dom deluje lepše.
5. One najveće nisu nužno i najbolje, a i one tvrde nisu uvek bolje od onih sa mekim povezom.
6. Knjige mogu da ti drže pažnju cele noći, a neke i duže.
7. Možeš da preskočiš dosadne i čitaš samo zanimljive delove, to svakako ne možeš da radiš sa momcima.
8. Dobru knjigu možeš pozajmiti prijateljima.
9. Kvalitetna knjiga će te zadovoljiti u spavaćoj sobi, u kuhinji, na sofi, dok uživaš u toploj kupki.
10. Knjige i ujutru mirišu sjajno, dobro ih pomiriši i videćeš.
11. Knjige uživaju u javnom ispoljavanju nežnosti, a dobra stvar je što možeš da se intimiziraš sa knjigom, usred bela dana, u kafiću, bez opasnosti da vas izbace zbog nedoličnog ponašanja.
12. Čak i one stare nemaju problem sa „učinkom“.
13. Možeš da pokupiš knjigu sa police bez prethodnog smaranja sa popunjavanjem profila, a ne moraš ni da izgubiš dve nedelje svog života koje ti niko neće vratiti tako što ćeš četovati o svojim hobijima sa nepoznatim likom.
14. Što su starije, izgledaju bolje, dok kod momaka sa godinama samo možeš da pozdraviš iskrivljenu kičmu i viseće ušne resice.
15. Dobre knjige te u ponedeljak uveče odvedu u Pariz, u Maroko u četvrtak, dok u subotu putujete u obližnje seoce – obići ćete ceo svet.
16. Ne moraš da ideš na brazilsku depilaciju zarad sastanka sa knjigom.
17. Niti moraš da se smaraš sa ispraznim pričama nakon celovečernjeg druženja, kada bi najradije samo da spavaš, nema slatkih šaputanja na jastuku, samo tišina.
18. Nikad se ne iznerviraš ako vidiš da neko drugi čita tvoju knjigu, štaviše, pozdravićeš osobu koja ima tako dobar ukus za knjige.
19. Niko neće reći da si površna ako se ne držiš jednog određenog žanra, a ne moraš ni da pravdaš svoju ljubav prema viktorijanskim pričama o duhovima.
20. Zadovoljiće te kad god to želiš, tvoj um, telo i dušu.

Izvor: metro.co.uk

Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.