Promeni navike i izgubi višak kilograma bez gladovanja!

Priča poznata svima: Date časnu reč da ćete svakodnevno odlaziti u teretanu i brojati svaku kaloriju. Ali uskoro zateknete sebe kako jedete kolače na nečijem rođendanu i gotovo je sa dijetom.

Postoji i bolji način. Zanemarite li pristup ‘sve ili ništa’ i menjanjem par navika iz vaše svakodnevice ćete uspeti da lako i brzo skinete višak kilograma. Oni koji su u tome uspeli otkrivaju tajnu  kako male promene pomažu da transformišete svoje  telo.

1. Promenite uobičajnu porudžbinu u restoranu

I do devet puta nedeljno sam jela u restoranima. Ali kada sam smanjila na samo jednom nedeljno i počela da naručujem grilovanu piletinu umesto velike porcije testenine, izgubila sam  10 kilograma za samo mesec dana”.

2. Preskočite grickalice

Svoju idealnu težinu sam dostigla kada sam prestala da kupujem grickalice u prodavnici. Kada bih poželela da pojedem čips ili čokoladicu, morala sam da prošetam do prodavnice i kupim ih. To me je i nateralo da na kraju prestanem da ih jedem”.

3. Doručak od 300 kalorija

Nekada sam preskakao doručak, ali više ne. Obično pojedem zdravi miks proteina i integralnih žitarica od oko 300 kalorija. To mi daje dovoljno energije za početak dana. Za više od godinu dana sam izgubio skoro 30 kilograma”.

4. Zdrav izlazak posle posla

Po završetku radnog dana, koleginice i ja smo odlazile na večeru i obično jele prženu hranu. Onda smo to promenile iz korena. Umesto izlaska smo išle u šetnju i trčanje i godinu dana kasnije, ja imam 20 kilograma manje”.

5. Hranite se povrćem

Dodavanjem povrća hrani koju volim, poput nadeva za picu od rukole i zelenih paprika umesto kobasica, uspeo sam da se dovoljno zasitim da više nije bilo mesta ni za dezert ni za grickalice”.

6. Trčite, makar i malo

Kada sam poželela da opet obučem moje uske farmerice, počela sam da trčim po 20 minuta svakog dana. Za dva meseca sam izgubila 10 kilograma, dobila mnogo više energije i ne samo da sam ušla u farmerice, već su mi danas i prevelike”.

7. Jogom do tela iz snova

Joga je postala najbolja stvar za odnos između mog tela i hrane. Nekoliko puta nedeljno idem na trening i shvatila sam da se više ne prejedam već stanem kada se zasitim. Smanjila sam konfekcijski broj, a i celulit je nestao”.

8. Ostavite mesta za desert

Time što pojedem zdrave namirnice, poput šargarepe i humusa za užinu, imam na raspolaganju kalorije koje mogu da potrošim na kockice čokolade i čašu vina svake večeri. I ipak sam uspela da skinem 10 kilograma za tri meseca”.

9. Novi hobi

Pre dva meseca sam počela da idem na časove zumbe, dva puta nedeljno. Ples mi je pomogao da oblikujem i zategnem mišiće, naročito na stomaku i nogama. Naporni treninzi su se maksimalno isplatili i smršala sam 6 kilograma”.

10. Prestanite da jedete noću

Kada sam poželela da skinem višak kilograma posle porođaja, prestala sam da jedem nakon sedam uveče i to pet dana u nedelji. Ostala dva dana sam izlazila na laganu večeru sa suprugom. Upravo je brza i nezdrava hrana ono što sam najčešće večerala, pa sam, kada sam je izbacila, za samo dva meseca sam vratila staru kilažu”.

Izvor: Health.com

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.