Stvari koje bi trebalo da znaš pre kupovine prvog brushaltera

Kupovina prvog brushaltera može da se pretvori u pravu noćnu moru, ako nisi dobro pripremljena. Ipak, ona je vrlo važna jer nekako predstavlja tvoj ulazak u svet odraslih žena, a možda i prvi put na odeljenje donjeg veša za odrasle žene.

Zbog toga nemoj da dozvoliš da ti sve to presedne, već pročitaj šta bi trebalo da znaš pre kupovine prvog brushaltera i napravi od toga dobru zabavu!

Bez žica i korpi

Iako si se sad smorila jer si sigurno jedva čekala da kupiš brushalter upravo zbog toga da bi ti grudi izgledale veće, savet je da prvi brushalter nema žice, ni korpe. Stručnjaci kažu da tkivo dojke koja se tek formira ne treba da pritiska žica, pa je zato najbolje da kupiš onaj bez nje. Na raspolaganju imaš puno različitih modela tzv. sportskih bruseva, tako da izaberi jedan za sebe i strpi se još malo za kupovinu onih koje si videla u maminom ormanu.

Dobro se izmeri

Pre nego što kreneš u kupovinu prvog brushaltera, obavezno izmeri obim grudi i ispod njih, dvaput! Dobre mere će ti olakšati kupovinu brushaltera koji je baš za tebe, jer ništa nije tako neprijatno kao kada nosiš brus koji nije odgovarajuće veličine.

Ne kopiraj drugaricu

Možda ti se baš svideo brushalter koji je tvoja drugarica kupila, ali znaj da je oblik tela svakome od nas različit, pa zbog toga tebi možda ne odgovara isti kao i njoj.

Potraži pomoć od prodavačice

Iako si u kupovinu prvog brushaltera krenula sa mamom, nemoj da se stidiš da pitaš prodavačicu za savet. One su zaposlene da bi ti olakšale izbor i posavetovale te koji je model baš za tebe. I to sve bez pipanja, naravno!

Foto: Thinkstock

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.