NE STIDI SE: Teme o kojima bi trebalo da pričaš sa mamom

Iako ti se čini da mama trenutno nije na tvojoj strani i da te “smara” čestim ispitivanjem, seti se kako je ona imala rešenje za sve kada si bila mala. Isto tako ona i sada može najbolje da ti pomogne u rešavanju svim problema koji te muče.

Dakle, nemoj da se stidiš i otvoreno pričaj sa mamom o sledećim temama.

Prvi seksualni odnos

Znamo da te hvata panika pri pomisli da sa mamom pričaš o tome kako želiš da spavaš sa dečkom prvi put, ali ćeš od nje dobiti najbolji savet kada i kako bi to trebalo da uradiš, kako da se zaštitiš, kao i šta da ne dozvoliš dečku, koliko god da ti se sviđa.

Depresija

Ako se osećaš potišteno u poslednje vreme i nemaš motivaciju da ujutru ustaneš iz kreveta, obavezno to odmah ispričaj mami. Ona će znati da li ti je potrebna pomoć psihologa, mada će i sama razgovorom moći puno da ti pomogne.

Depilacija

Kada shvatiš da ti se dlačice na nogama ili rukama previše vide, pa te je zbog toga sramota da nosiš leti kratke haljine na bratele, ne uzimaj brijač u ruke, dok se ne posavetuješ sa mamom. Ona je isprobala i brijanje i depiliranje voskom, tako da će ti reći šta je za tvoju kožu najbolje i verovatno ćete odvesti kod kozmetičara gde i ona ide, a koji je u tom smislu proveren.

Drugarstvo

Ako ti se čini da tvoja mama ne zna ništa o tome kako izgleda današnje drugarstvo, grdno se varaš. Iako su se mnoge stvari promenile, ovo je jedna od onih koje se ne menjaju. Shvati da je i tvoja mama imala BFF, da se svađala i mirila, kao i da se nosila sa svim lepim, ali i ružnim stvarima koje se u druženju dešavaju.

Dijeta

Možda misliš da si se malo ugojila, pa razmišljaš o nekoj dijeti, ali pre nego što prestaneš da jedeš normalno, porazgovaraj sa mamom. Ona će znati najbolje da li ti je stvarno potrebno da započneš neku, ili je dovoljno da samo smanjiš slatkiše i peciva iz pekare. Ona će to znati najbolje da ti kaže iz sopstvenog iskustva.

Foto: Thinkstock

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.