Rečenice u kojima će se prepoznati svi koji imaju starijeg brata ili sestru

Ponekad ti se čini da se mnogo bolje zabavljaju oni koji imaju brata ili sestru približnih godina, a ne kao što je u tvom slučaju, razlika među vama nekoliko godina. Misliš da se tvoj stariji brat, ili sestra ponaša kao da ti je treći roditelj i ume ponekad aš da te smara. Međutim, kada imaš neki problem savet koji ti on ili ona daju je neprocenjiv. Zato budi srećan što ih imaš i proveri da li i ti često izgovaraš ove rečenice.

“Nisi mi ti mama”

Ovo je rečenica koju će tvoja starija sestra čuti gotovo svaki put kada pokuša da te kritikuje zbog nečega što nisi uradila kako bi trebalo. Ipak, ti znaš da ti ona misli samo najbolje, ali bar njoj možeš da odrbrusiš, ako roditeljima ne smeš.

“Nisam ja klinka”

Svidelo ti se ili ne, za svoju stariju sestru ili brata uvek ćeš to biti i što pre se sa tim pomiriš, biće ti lakše. Ima to i svoje dobre strane, zato što ćeš u životu uvek imati na koga da se osloniš i da tražiš da ti se pomgne, jer zaboga, ti si klinka!

“To je bilo u tvoje vreme”

Tvoja sestra ili brat, koji su se rodili samo nekoliko godina pre tebe, ponekad ti deluju kao dinosaurusi, a njihovo mišljenje o nečemu, muzika koju slušaju kao da su od “pre sto godina”. Zato često misliš da oni nisu cool, a ustvari je baš cool kada pratiš sve ono što prate i tvoji vršnjaci, ali znaš i nešto što oni ne znaju. Razmisli o tome!

Foto: Pixabay

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.