S.O.S: BFF me blamira

Dragi Hey, imam veliki problem sa BFF. Kad god smo u društvu popularnih, ona pokušava da me izblamira. Na primer, ja sam joj pokazala jednu smešnu sliku, ona se smejala i rekla da je pokažem drugima. Kada sam pokazala jednoj popularnoj devojci, ona je rekla je da je slika bezveze, da je glupa…Kada smo same priča kako sam joj ja BFF i da je život bez mene nezamisliv. Ali, čim je tu neko drugi počne da me blamira, kao da hoće da ispadne bolja od mene.  Ne znam šta da radim?

SAVET: Najbolje je da popričaš sa svojom BFF i pitaš je zašto to radi. Reci joj da ti se ne sviđa kad se tako ponaša i da se loše osećaš. Zamoli je da prestane da to radi u prisustvu drugih i da želiš da se fino družite kao i kada ste same. Ako ste stvarno prave prijateljice, trebalo bi da prestane da to radi i da te uvaži i nastavi da se druži s tobom na način na koji vam obema odgovara. Ukoliko, međutim, ne prestane, razmisli o tome da se malo udaljiš od nje jer zaista nije ok da se ponaša tako prema tebi.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.