S.O.S.: Problem zvani strije

Hej, imam jedan problem i treba mi vaša pomoć, i htela bih takođe anonimna da ostanem. Reč je o mogućim ženskim problemima sa strijama… jednostavno ne osećam se u poslednje vreme lepo u svojoj koži i želim da sve to nestane i da imam lepu kožu skoro kao svaka devojka. Imam strije po telu i ne znam kako da ih uklonim. Sada je zima i znam da su dijete malo teže i sve to, i zaista ne znam šta da radim ali nekako se stidim svog tela. Nije to prava rečenica, ali ne osećam se prijatno kada se pogledam u ogledalo i vidim te strije. I najveći problem je što ne znam kako da ih uklonim i kako da pokušam da zavolim svoje telo jer ih ima baš dosta po nogama. Čekaću vaš odgovor i hvala svakako!

SAVET: Strije je jako teško otkloniti, skoro pa nemoguće. Iako postoje različiti preparati koji su u ponudi u apotekama, oni eventualno pomognu da strije malo izblede i da budu manje uočljive nego ranije. Tako da se možeš raspitati za proizvode poput tih. Neke devojke i žene se podvrgavaju i npr. laserskim tretmanima koji su jako skupi, ali čak ni to ne pomogne uvek i strije svakako ostanu. Dijete ne pomažu kod strija jer se one javljaju kada naglo smršaš ili se naglo ugojiš, ili zbog naglog rasta u pubertetu. Da bi sprečila nove strije da se pojave, možeš da koristiš različite kreme i mleka za telo kako bi ti koža bila hidrirana. Ipak, važno je da znaš da nisi jedina koja se bori sa strijama i da nisi jedina koja ih ima, samim tim nisi sama u tome i ne treba tako da se osećaš. Mnogo, mnogo devojaka ima isti problem i razmišljaju isto kao i ti, ne osećaju se lepo u svom telu zbog toga. Takvo razmišljanje je još više izraženo u tinejdžerskom periodu, i onda to doprinosi osećaju nesigurnosti koji ti sada osećaš. Ono čega možda nisi svesna jeste da, iako možda osećaš kao da su tvoje strije svima vidljive i da svi gledaju samo u njih, to nije baš tako. Većina ljudi je fokusirana na sopstvene probleme i nesigurnosti i ne primećuju na drugima stvari poput strija, ili čak i ako ih primećuju, ne pridaju im toliko značaja kao ti. Ti si ta koja je najviše svesna tih strija, i zato pokušaj da se oslobodiš toga da o njima razmišljaš toliko da te čine nesigurnom. Potrudi se da voliš sebe takvu kakva jesi, i da, kada ti je teško zbog toga, pronađeš na sebi druge stvari koje voliš i koje ti se kod sebe sviđaju, i da se fokusiraš na njih!

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.