S.O.S: Šta me čeka kod ginekologa?

Dragi HEJ, imam problema sa menstruacijama i čeka me poseta dečjem ginkologu. Jako se plašim i zabrinuta sam. Šta da radim?

SAVET: Prva poseta ginekologu svakako je posebno iskustvo i, za većinu žena, bitno drugačije nego poseta nekom drugom lekaru. Ipak, važno je da znaš da nemaš razloga da se bojiš ili da ti bude neprijatno. Sasvim je razumljivo što ti nije sasvim prijatno kada pomisliš da treba potuno da se skineš pred nepoznatom osobom, ali nemoj da zaboraviš da je ta nepoznata osoba lekar i da je tu da ti pomogne. Ginekolozi su vrlo svesni toga da je devojčicama neprijatan pregled i da se stide, i zato su vrlo pažljivi i pomoći će ti da savladaš strah i početnu neprijatnost. Pogotovo zato što je u pitanju dečji ginekolog. Kada odeš tamo, prvo ćeš sa ginekologom popričati i objasniti u čemu je problem, postaviće ti neka pitanja i važno je da iskreno odgovaraš kako bi dobila što bolju pomoć. Zapamti da je ginekolog tu da pomogne, to mu je posao i ima dosta iskustva sa time koliko devojkama bude neprijatno i prema tome ima razumevanja. Ako zaista postoji nekakav problem, dobićeš prepisanu terapiju i savete šta da radiš ubuduće. Srećno! 🙂

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.